♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Tuesday, March 6, 2012

Orang tamak selalu rugi T_T

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Cak!

Mai lagik. Kali ni nak cerita pasal makan dan makanan. Tandanya apa? I sedang lapar. Oh yes! Suka tak?! Terliur? Ngeee

Ini adalah lunch I semalam. Selepas urusan mengepos by hand barang yang diorder oleh my sister, I terus ke tempat I mengapply sesuatu ditemani my best buddy. Selesai disitu, I pergi singgah makan kat sini. Sini tu kat mana? Oke I lupa nama kedai. Maafkan I. Haha

Persoalan yang ada kat kepala hotak I sekarang ni..

"Memang sekarang ni serve pakai plate besar² ke?!"

Kan?! U olls perasan tak? Ke I seorang aje yang perasan benda tu. Bila dah serve big portion macam tu, selalu la tak habis dan berlakunya pembaziran. Lihat saja entry I yang lepas, tentang big portion. Sudah la besar order sorang satu. Doi membazir sangat.

Buat peniaga² kat luar sana, apa kata kasi tau sikit cara u olls serve. Elakkan pembazir sayangkan, nangis makanan² tu.

Dan I sebagai pelanggan pulak, over tamak nak order banyak² ngeee. Sudahnya separuh aje I makan. Kan dah rugi.

Tata

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails