♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Wednesday, November 30, 2011

Wordless Wednesday #18

No comments:
السلام عليکم


Sunday, November 27, 2011

‎SELAMAT TAHUN BARU ISLAM 1433H

No comments:
السلام عليکم
Hijrah dari sudut bahasa bermaksud meninggalkan atau berganjak menjauhi sesuatu. Sesuai dengan maksud kalimah ini, hijrah sebenarnya menuntut kita bergerak meninggalkan suatu daerah atau keadaan yang buruk untuk beralih ke suatu keadaan yang lebih baik. Inilah yang dimaksudkan oleh hadis Rasulullah s.a.w. sebagaimana yang diriwayatkan Imam Ahmad daripada Abdullah bin Amru, Sabda Rasulullah
s.a.w


hijrah

  1. Arab perpindahan Nabi Muhammad s.a.w. dari Mekah ke Madinah
    hun hijrah tahun Islam yang bermula dari tarikh perpindahan Nabi Muhammad s.a.w. ke Madinah (pada tahun 622 Masihi)
  2. a) berpindah (untuk menyelamatkan diri dan lain-lain), mengungsi
    b) Indonesia pengunduran tentera dari daerah Jawa Barat mengikut persetujuan Renville

berhijrah

  1. berpindah, meninggalkan sesuatu tempat untuk pergi ke tempat lain
    Ayat: pemuda-pemuda di kampung terpaksa berhijrah ke bandar untuk mencari rezeki yang lebih baik;

menghijrahkan

  1. memindahkan (tentera dari sesuatu tempat ke tempat lain dan lain-lain)

pehijrah

  1. orang yang berhijrah
    Ayat: bakal-bakal pehijrah yang hendak mendapatkan perlindungan diplomatik membanjiri pekarangan kedutaan itu.

penghijrahan

  1. perihal menghijrahkan, (pemindahan dari satu tempat ke tempat lain)

perhijrahan

  1. perbuatan atau perihal berhijrah, perpindahan
“Sesungguhnya orang yang benar-benar berhijrah itu ialah orang yang meninggalkan perkara yang ditegah oleh Allah S.W.T. Semoga dengan penghijrahan dari satu "level" ke satu "level" akan berkekalan dan dirahmati oleh-Nya. Amin"


Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday #17

No comments:
السلام عليکم


Sahabat ;)

No comments:
السلام عليکم

Dia menyayangimu tp bukan kekasihmu,
Dia perhatian kpdamu tp bukan keluargamu,
Dia siap berbagi rasa sakit tp dia tidak berhubungan darah dgnmu,
Dia adalah... Sahabatmu ...!!
Sahabat sejati..
Marah seperti Ayah !
Peduli seperti Ibu !
Mengganggu seperti Kakak !
Mengesalkan seperti Adik !
Dan terakhir menyayangimu lebih dari kekasih.

tersenyum
kerana menyukaimu,

tersenyum
kerana kebaikanmu,

tersenyum
kerana mengagumimu,

tersenyum
kerana hal apapun,

ataupun dia
tersenyum
kerana kegilaan yang kamu buat,

Kebahagiaan buat kamu jika pesan ini banyak kembali padamu.
Itu menandakan banyak orang yang tersenyum karena kamu.

"Terima Kasih yang pernah
buatku tersenyum :)

Otak: Siapakah sahabat I?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

RIP to my lovely WHITLEY :(

No comments:
السلام عليکم

Semalam Mama ada call I, dia cakap...

"Whitley ni mulut dia asyik kuar air liur je. Tak nak makan"

Dan I jawab...

"Kalau tak mahu makan, kasi susu. Sabtu, bawa gi vet"

Sehingga la ke hari ini, bila I tengah bersiap2 nak pergi kerja...

"Whitley da mati. Dah seminggu tak mahu makan dan minum mana taknya"

Dan I hanya mampu mengomel dalam hati. Dah seminggu? Kenapanya baru semalam kasi tahu. Paham2 sendiri la apa yang I omelkan. Marah, kesal, bengang, semua pun bercampur baur. Ada juga silap I, tak amik tahu perkembangan Whitley lately ni. Ya, balik kerja pun dah malam, jadi memang tak sempat nak tengok dia. Satu2nya kucing jantan yang ada. Ermm 


Patut la masa I main2 dengan Whitley, last Sunday, bawa masuk kerumah konon2 nak kasi dia bebas bermain. Tapi dia macam tak semangat. Asyik baring dan macam penat. Nak interview orang2 rumah, semuanya takde kat rumah masa tu. Jadi I pun assume dia okay dan sihat. Cuma bulu2 Whitley yang banyak gugur. Mungkin stress hanya duduk kat kandang.

Erm.. Cakap banyak2 pun sedih gak la. Tapi bila tengok parut yang Whitley kasi yang masih belum kering ni, sayu tu menebal lagi.

- I'm Sorry Whitley -_-' -

Monday, November 21, 2011

Harimau Malaya vs Garuda

No comments:
السلام عليکم


Tanggugjawab bab kerja tetap terlaksana. Tanggungjawab nak sokong negara pun kena ada. Jadi tonton live guna Pwinze aje. Lepas abis tanggungjawab di tempat kerja, baru la leh terjerit2 lebih dirumah. Mekasih ;)

Sunday, November 20, 2011

Happy Wedding :: SUE ♥ MIF ::

No comments:
السلام عليکم


If two stand shoulder to shoulder against the gods,
Happy together, the gods themselves are helpless
Against them while they stand so.
~Maxwell Anderson

Friday, November 18, 2011

Practice our English.. ;))

No comments:
السلام عليکم

Thank's for remind me Dr. Sundra...

"Betty bought butter, butter was bitter, betty bought better butter, to make bitter butter better. I saw a saw in war saw  among all the saw, which I saw and ever saw, was in war saw"

Cuba baca laju2. Berapa second yang y'alls dapat. Hehehe

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, November 16, 2011

Wordless Wednesday #16

No comments:
السلام عليکم


Kudap2 yang mengenyangkan.. I looooike ;D

No comments:
السلام عليکم

Kudap2 tu apa eh? Dahulunya I tak tahu apa tu kudap2. Bila dah terlalu banyak dengar, I pun terus la bertanya..

"Kudap2 tu apa?"

Well, mungkin ada yang dah terbiasa dengan ayat kudap2 tu. Tapi macam I yang kurang biasa ni, jadi pelik la kan. Sehingga la..

"Ini la kudap2.."

Sambil menunjukkan sepeket kacang. Kacang? Dipanggil kudap2? Erk kenapa tak dipanggil kacang aje. Ngomel dalam hati jerk. Mungkin reaksi wajah I yang pelik, terhurai la..

"Kudap2 tu bermakna kunyah2"

Ooooooo, terus terkeluar dari mulut. Haha. Ada yang panggil kudap2, ada yang panggil kunyah2 ada yang panggil kudap2pan. Kalau tang kunyah2 tu I familiar la. Paling best adalah jajan! Soooo jawa meyh hakhak.

Tapi, lately ni I suka sangat kudap2 benda ni. Sedap dan mengenyangkan. Tak caya cubalah. Berbaloi2 drop berat badan dalam 14hari tau. I dah turun da. Y'll cuba la kalau nak tau hasilnya.

Selamat berdiet ;D

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, November 13, 2011

BACHELOR Night for becoming BRIDE :: SUE ♥ MIFT ::

No comments:
السلام عليکم


We're here to celebrate our beloved sister Nursyukriah Sabri  and her future husband Muhammad Mifdhall for their upcoming wedding on 20/11/2011. As an oldest among them, I planned this as I knew, me and two sisters of Bamz Angel's Princess Ct, Lynn Dye couldn't come on their big day. Thanks to guest who enjoy the night; Yart N. Zaidi, Dye Lynn Yabir, Ezzy Gonzalez (favourite photographer) and Fiqa Ika. Awesome!

Small note;

"Simple celebration, for you sister, as we do care and love you so much. May Allah bless both of you"

Friday, November 11, 2011

111111:11:11am... Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡

No comments:
السلام عليکم



Tiap2 tahun pun memang kena buat. Tuntutan dari Puan Bos. Dan ada baiknya untuk diri I sendiri juga. Sejak ada experience selama dua minggu kat hospital, bab2 jarum ni dah jadi perkara biasa. Lalala besarnya cakap. Tapi betul la kan, kadang2 macam poyo pun ada gak, kalau2 tengok orang2 yang takut2 geli dengan jarum ni. Hehehe. Relaks sudah. Sakit sikit je kot.

Dup dap dup dap gak nak tau resultnya. Ye la kan, kuar dari wad selera makan memang tak putus2 ni. Tepi dahi luas ni sekejap. Pe pun, tunggu je la keputusannya 3hari berikutnya.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

11day, 11month, 11year, 11age!

No comments:
السلام عليکم


Happy Birthday!!! 

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, November 9, 2011

Wordless Wednesday #15

1 comment:
السلام عليکم


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, November 7, 2011

Cendol Gula Melaka

No comments:
السلام عليکم


Tak habis2 nak up skill kan. Dek kerana siang tadi dok beraya rumah orang terhidangnya cendol, terus rasa nak buat cendol sendiri. Korek resepi dengan Puan tanah kedaung. Nasib la tak lokek ilmukan. Mekasih ye kongsi resepi hehe.

Bahan2nya;

1/2 kotak santan / 1biji santan kelapa
1 peket cendol (ikut suka nak banyak mana)
Gula Melaka
Daun Pandan
Garam secukup rasa
Air secukupnya (untuk masak gula)
Ais Batu (untuk mendaptkan rasa sejuk)

Cara2nya;
1) Masukkan santan dalam periuk. Masak sehingga mendidih, jangan sampai pecah minyak. Masukkan daun pandan dan garam secukup rasa. Agak2 da mendidih, tutup api.
2) Toskan air cendol (kalau beli cendol mesti ada airkan, nak pakai air tu pun boleh tapi santan jadi cair la).
3) Masukkan gula merah ke dalam periuk yang lain, masukkan satu gelas air. Masak sehingga gula hancur.
4) Cara hidangan, campurkan santan, cendol, gula, dan ais batu. Sedia untuk dihidang.

Selamat Mencuba :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sirloin Steak yang memang kena dengan tekak!

No comments:
السلام عليکم

Semalam kerjakan, hari ni cuti. Yeeeey! Cuti jom beraya.  Beraya dan terus beraya. Kali ni beraya ke Seremban.

Firstly, I sampai kat kawasan ni masa I duduk kat Seremban dulu. Ya.. Ya.. I duduk Seremban dalam 3tahun. Ye.. Ye.. I kerja kat sini, ditransfer untuk seketika waktu. Jadinya, tak sempat la nak merayap jauh2. Masa tu takde kenderaan exclusive lagi. Jadinya buat deeeek udah.

Sekali sekali turun Seremban, macam gitu juga la. Takde perubahan. I rasa sangat2 rugi. Tapi siapa I nak cakap lebih2kan. Cuma yang meriah I rasa, Seremban2. Dengar2 tempat OKB (orang kaya baru) betul ke? Entah la kan, orang kalau bercakap dengar aje, percaya jangan, tapi mungkin juga kot. Sebab rumah kat kawasan ni besar2. Yang I tau kawasan Seremban 2 ni dulunya hutan, sekarang dah maju.

Pusing punya pusing punya pusing, nampak kedai ni.

Apa lagi, lapar la kan. Walau dah puas makan daging korban, dengan pelbagai jenis masakan melayu, tetap juga kan nak cari yang western. Sangat mengada2 tekak ini. Dek terasa teriiiiiingin sangat. Jangan complain! Bersyukur masih ada rezeki, Alhamdulillah mendapat juga. Suka2 I suka sangat.

Sangat menyelerakan dengan angin sepoi2 bahasa. Well dengan dengan taman pulak la kan. Fresh je rasa. Makanan da sampai. Makan dulu ye, selamat menjamu mata pada y'olls dan selamat menjamu selera buat I. Hahahha.

C ya!

*Teringin cendol la pulakkkkkk

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

In the mood for...

No comments:
السلام عليکم

Hello!

Selamat bercuti semua. I pun cuti sekarang ni. Bukan selalu pun dapat cuti masa public holiday. Wanna thanks to my Puan Boss sebab kasi cuti kat we olls. Hehe

Bila dah bercuti, bawa diri la kan. Mood raya masih on, jadi mari la beraya. Well raya puasa tak berjalan sangat, ambil kesempatan untuk beraya waktu raya qurban ni.

Masuk2 rumah je, I dah grab novel3 kat atas tu. Bertanya juga pada diri, nak raya ke nak pinjam novel ni. Haha mood novel memang da datang lately ni, jadi tambah koleksi pinjaman la kan.

Persoalannya mampukah I abeskan novel3 ini secepatnya? Maklum la harta orang hehe.

Ok ok I nak makan dulu. C ya!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, November 6, 2011

Selamat Berkorban

No comments:
السلام عليکم


I berkorban hari ni, korban kerja. Orang lain syok cuti, I kerja. Soooob soooob. Untung juga la, I dekat dengan family. Kalau tak menangis tak berlagu la kan. Tak sempat nak tapau makanan raya. Yang sempat... Tu snap gambar sendiri hahaha

Selamat Hari Raya Qurban!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, November 5, 2011

53th Mama.. Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡

1 comment:
السلام عليکم


Dear Mama,

Your heart's like a crystal,
Natural and bright,
It melts all my grief,
And sorrow from sight.

Today is your birthday!
My love is so true,
You are my mother,
And I thank اَللّهُ for you,

I'm sorry for those things and cases has made you cry. It has hurt you much, and makes you felt down. Didn't mean to hide anything from you, but believes me mama, everything has it own reason.

I love you Mama. Happy 53th birthday

With love,
Me

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, November 2, 2011

Wordless Wednesday#14

No comments:
السلام عليکم



Related Posts with Thumbnails