♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Tuesday, January 31, 2012

Ini tidak ADIL tidak ADIL

No comments:
السلام عليکم

Malam2 ni, dok melayan lagu aje laaaa.

Sejal Anugerah Juara Lagu 26 dua hari lepas, I dok melayan lagu ni.

Entah kenapa, I sangat suka dengan lagu ni.


Memandangkan AJL masih fresh, I grab video music yang paling latest dariYou Tube.

Enjoy ya!!

Monday, January 30, 2012

I nak ini!!!!

No comments:
السلام عليکم

Memandangkan I lebih meluangkan masa dengan membaca, jadi I suka ada perasaan malas nak tutup lampu. Ye la, dah syok membaca, lama2 terlelapkan. Kadang2, sampai ke pagi la lampu dalam bilik I terbuka. Jadi I terfikir nak cari yang ini.


Tapi, Puan Boss kata tak elok untuk mata. Betul ke? Kalau mahu, cari yang begini katanya.



I dok google, tak dapat jawapannya, sapa leh bantu? Pleaseeee

Tekaan TEPAT! Awan Nano menang AJL 26

No comments:
السلام عليکم



Holla People!

Amacam puas hati tak dengan keputusan AJL tadi? Ramalan tepat tak? Ramalan I utuk juara AJL 26 tepat sekali. Cuma tang vokal, tergelincir. Sambil menonton, I layan Dominos dengan keropok lekor. U olls?

Opening AJL dengan persembahan lagenda musik tanah air, Jamal Abdillah Raja Pop Malaysia mendengdangkan lagu Senandung Semalam. Awie Raja Rock Malaysia dengan lagu Bujang Senang. Datuk Sheila Majid Malaysia Ratu Jazz dengan lagu Warna.

Keputusan;


Juara Anugerah Mobile Celcom – lagu Sedetik Lebih
Persembahan terbaik –  Lagu Kisah Hati (Alyah)
Vokal terbaik – Lagu Awan Nano (Hafiz)
Tempat ke 3 – Lagu Karma (Faizal Tahir)
Naib Juara – Lagu Beribu Sesalan (Ning Baizura/Jaclyn Victor/Shila Amzah)
Juara - Lagu Awan Nano (Hafiz)
Okay, penat dah menaip pakai phone ni, panjangnyaaaaa. Bye!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, January 29, 2012

Gemersik Kalbu..

No comments:
السلام عليکم

U Olls layan tak slot Akasia TV3, Gemersik Kalbu? Terus terang I layan cerita tu. Kalau terlepas, I boleh tengok kat tonton. Kalau U olls terlepas tengok, jangan risau tengok je kat tonton. Tapi selepas waktu kerja la yerp. KPI (key performance indicator) kena jaga. Oh ya, jangan lupa register dulu kat tonton tu baru leh tengok tau.

Kenapa I melayan cerita kat tv ni. Sedangkan I bukan kaki tengok tv. Sebabnya hanya satu, heronya adalah Aqasha!! Dah lama kot dia tak berlakon. Heroin? I tak berapa minat heroinnya. Sorry Ayu Raudhah.

I dapat tahu, cerita ni berdasarkan dari sebuah novel. Jadi I terus rasa meroyan nak grab novel ni. Tuptup, I dapat lak novel dari kawan baik I. Siap dengan signature lagi. Terima kasih sebab ingat kat I. Susah2 aje.


Tapi, I kena la habiskan 3buah buku yang sedang beratur minta dibaca tu. Baru boleh start yang ini. Ye, sekarang ni I suka membaca novel. Jiwang? Tak kot...

Oke sayang bye2

Saturday, January 28, 2012

Singa menari ditahun NAGA!

No comments:
السلام عليکم


Holla,

Hari ni, I cuti. Seharian melepak dirumah melayan si bulus8. Ye sudah ada 8 ekor anak bulus sekarang ni. Murah rezeki insyaallah. Amin.

Walaupun cuti, disebabkan ada singa nak datang menari, I diminta datang ke tempat kerja. Tiap2 tahun, mesti singa menari kat Bamz ni. Walaupun ownernya adalah India, tetap juga ada tarian singa. Hehehe.

Sementara menunggu, ini la aksi Angel! Oke nak makan limau bye!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Anugerah Juara Lagu ke-26

No comments:
السلام عليکم


Debaran kian memuncak?! Siapakah bakal menjulang Anugerah Juara Lagu ke-26 yang bakal berlangsung di Stadium Bukit Jalil, esok 29 Januari 2012 jam 9.00malam. Berteka teki la U olls. I pun dok debor hati ni adakah lagu favourite I yang akan up.

Berikut senarai lagu yang berentap untuk esok hari:-
  • Cinta Muka Buku oleh Najwa Latif (Najwa Latif/Ika Latif)
  • Kalau Berpacaran oleh (Shohaimi Mior Hassan Shohaimi Mior Hassan / Ana Raffali / Altimet)
  • Karma oleh Faizal Tahir (Audi Mok/Faizal Tahir/Audi Mok/Faizal Tahir) 
  • Penakut oleh Yuna (Yuna/Yuna)
  • Sedetik Lebih oleh Anuar Zain (Edry Abd Halim/Edry Abd Halim)
  • Gadis Semasa oleh Yuna (Yuna/Yuna)
  • Awan Nano oleh Hafiz (M.Nasir/Budi Hekayat)
  • Sungai Lui oleh Aizat (Aizat/Anas, Aizat/Anas)
  • Beribu Sesalan oleh Ning Baizura/Jaclyn Victor/Shila Amzah (Kevin Chin/Tinta)
  • Kekanda Adinda oleh Atilia & Monoloque (Monoloque/Monoloque)9
  • Wanita Seluruh Dunia oleh Projek Pistol (Boy Clifford/Boy Clifford)
  • Kisah Hati oleh Alyah (Manusia Putih/Manusia Putih)
Siapa Juara Lagu? Siapa Vokal terbaik? I teka, Awan Nano dengan Beribu Sesalan. Klik untuk tengok music video mereka.

Friday, January 27, 2012

Oh! Sangat sweet My dearest Dr. Jesz!

No comments:
السلام عليکم

Sweet!!! Itu aje yang boleh I ungkapkan bila I tengok gambar ni. Sok2 kalau I dah bernikah, dan mengandung akan I abadikan kenangan I bersama baby yang I kandung itu. Walaweiii I dah berangan nak baby pulak. Bakal suami pun belum jumpa lagi. Hakhak! Dah sampai seru ke? Muncul la dikau dihadapanku wahai si jejaka. Hehehehe gatal je bunyiknya.

"Gorgeous" 

Ibu mengandung memang seksikaaaaaaaaan...

Okey bye!

Thursday, January 26, 2012

Bila nak khatam?

No comments:
السلام عليکم


Dah menghadap ni novel ni dekat 2bulan. Soalan? Bila nak khatam?!!! Gigil2 nak abeskan ni, selak sehelai, tertidur

Jom tidur. Bye!!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, January 25, 2012

Kejadian hari ini!

No comments:
السلام عليکم

Holla!

Kerja ke U olls? Atau pun masih lagi sambung cuti. Rata2 yang bekerja dengan company yang bossnya Cina, confirm la cuti seminggu la kan. Tiada tidak2 lagi. Macam semalam I pergi shopping mall, nah suma tutup u olls. Frust I nak cuci mata. Hari ni, I tak kerja tau. I on MC (medical certificate). No! No! No! I bukan sengaja tak mahu kerja okay. I ada appoitment dengan doctor handsome. Tiap tiga bulan I kena tunjuk muka. Dah lama tak jumpa rindu pulak. Hahhaa

Hari ni hari yang sangat sibuk walaupun I MC. Selesai aje jumpa dengan doctor handsome, I terus balik kerumah dan amik Greany I (kitten) bawa ke veterinary. Kurus dah I tengok Greany I tu. Dah dua minggu dia demam selesema dan cirit birit.

I bawa Greany jalan2. Walau dia merata2 cirit2 dalam carrier tu. Nasib la I dah sedia maklum dengan keadaan Greany, I siap sedia lapik dengan surat khabar. I bawa Greany ke mana? Pergi ke Petsmore untuk beli makanan dia. Nak tukar yang lain, mungkin makanan yang dia makan, tak sesuai dengan usia dia. Ye la, I kasi dia makan makanan kakak3 dia ( Wawa, Memel, Katty). Bukan nak membazir, tapi berusaha yang terbaik.

Selesai hal Greany, I pergi jumpa sis I, hantar barang yang dipesan. Walau dalam keadaan hujan yang lebat, I gagahi juga meredahinya. Wewiiiit hahha.

Oke! Sekarang ni in the mood nak masak spaghetti. Bye!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wordless Wednesday #26

No comments:
السلام عليکم

Tuesday, January 24, 2012

The Ritz Carlton :: CNY & Bamz Annual Dinner::

No comments:
السلام عليکم


Holla!

I and the Bamz Angels sekarang ni sedang menunggu kehadiran Puan Boss yang baru ondaway dari rumah. Bertempat di The Ritz Carlton Kuala Lumpur. We olls ada dinner dengan Puan Boss. Memandangkan ada antara we olls yang tak pernah merasa makanan atau masakan cina. Nah! Dikesempatan menyambut Tahun Baru Cina ini, Puan Boss pun mengajak we olls dinner bersama.

I up picture Yee Sang dulu. Jumpa lagi

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, January 23, 2012

Happy Birthday Boy!!

No comments:
السلام عليکم



:: Happy Bebeday my Sengal Ubi! Sepat² la nikah wei! Kawasan kita tu da lama xde kenduri kendara. Ku dah lama  mam nasi minyak ni. Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮. Sweet 13 haaa sweet la sgt! Lalalaaa. Nak kek!  kira. ✗ mau yg lain hny Secret Recipe. Ada share bukan :p. Moga happy sokmo, kurang²kn makian. Wah panjangnya. Happy happy bebedaaayyyy ::

Itu adalah kata2 I yang I wish kat wall FB si dia yang I panggil Boy. Siapa kenal, kenal la. Yang kenal tak perlu la nak kenal. Itu sejarah I. Cewaaaah

Takde cerita banyak, nak sebab ada banyak kerja nak buat.

Bye2

BMI next to overweight??!!

No comments:
السلام عليکم

Dengar laaaaaaaaaaa oh jeritan batinku. BMI (body mass index) 25!!! Next to overweight!! Tidaaaaaakkkkkkk.

Soalan:
Apa itu BMI?

Jawapan:
BMI atau dalam bahasa melayunya, indeks berat badan. Atau dengan lebih tepat, ukuran statistik terhadap skala lemak berdasarkan kepada tinggi berat badan yang ideal.

Keluhan hati...
Mengeluh tak sudah I ni. I tepuk2 dahi jendul I ni. Walaupun dalam kategori healthy, tapi next to overweight. Tetap juga stress. Huhuuu gelak guling2 sedih I dibuatnya. Patutla susuk tubuh I ni nampak plum sangat2. Cewahhh ayat best tu plum. Bukan gemok ke?!! Macam mana I tau BMI I 25??!! I guna ni........

Tak rahu kenapa berbelang2 gambarajah ini


Soalan :
Kalau benda ni takde benda ni, macam mana nak kira BMI?

Jawapan:
Boleh kira dengan manual. Ikuti cara2 dibawah

BMI = Berat (kg) (bahagi) Tinggi (m) x Tinggi (m)

Contoh = 68kg (bahagi) 1.66 x 1.66 = 24.67 (kesimpulan 25) <--- terus terang berat dan ketinggian I

Carta menunjukkan julat BMI

Jadi, kira la BMI anda sekarang. Mana yang plum aka gemok tu sedar la diri. Banyakkan la bersenam <--- kata2 ni untuk I juga.


Okey la. Jumpa lain!


Bye!!!

Sunday, January 22, 2012

Gong Xi Fa Cai!!

No comments:
السلام عليکم


Dam dam dum, bunyi mercun! Yeay da raya! Gong Xi Fa Cai. Pasrah dengan bunyi mercun yang tak henti2 dari kawasan kejiranan di atas bukit. 1Malaysia maaaaaaaaa

Cara menfaatkan cuti!

No comments:
السلام عليکم
Holla U olls...

Seronokkan cuti panjang! Sangat le beronok2, tak payah nak berat2 kepala nak fikirkan soal kerja. Bangun tidur pun boleh sampai ketengahari buta. Nah! I dah lama la tak bangun sampai tengahari buta. Paling lewat pun pukul 9.00pagi. Masih belum panas gitu.

Apa I buat hujung minggu ni?

Kalau ikutkan sekarang ni, I dah berada kat kota bersejarah. Tapi disebabkan hal2 yang tak dapat nak dielak oleh yang lain2nya, I yang da apply cuti ni tak kemana la jawapnya.. Waaaaaa sedih, tapi apa boleh buat. Keras la I kat rumah. Berehat dirumah pun dah cukup memenatkan badan. Wakakaka! Mana taknya, bangun tidur, makan, tidur balik, makan. Manfaat tak cara I ni :p

Cartoon family

Walaupun I tak dapat nak berholiday seperti yang lain2nya, yang penting, I dapat luangkan masa I dengan family I. Wehuuuuuuuu

Friday, January 20, 2012

Hujan rahmat di pagi Jumaat, mood pun entah kemana...

No comments:
السلام عليکم

Happy Friday people ;)

Alhamdulillah bersyukur atas nikmatnya, I masih diberi peluang untuk menghirup udara yang segar, dan masih lagi bernafs dan menikmati hidup yang penuh pancaroba ni. Nah! Seperti tajuk diatas, memang la sah2 mood sudah ke laut. Nak buat kerja pun malas2. Walhal nak bercuti ni la yang nak kena settlekan mana yang perlu. Ye dok, supaya bila masuk kerja lepas bercuti takde la nak jumping. Ah pedulik la! :p

Jadi, I mula la berangan2 mana nak pergi untuk cuti yang panajng ni. Eleh, panjang sangat laaaaa 3hari je kot. Pun begitu, bidang I ni bukan senang nak dapat cuti kaaaan. So, dah dapat manfaatkan apa yang ado. Sendiri pun tidak mengapa. Cewah!

So, mana mau pergi?



atau


Huhuuuuuuu tengok keadaan la kan!

Okey2 buat kerja 

Thursday, January 19, 2012

Anda minat bergambar? SOULMATE PHOTOGRAPHY jawapannya

3 comments:
السلام عليکم

Entry kali ni, lain sikit. I nak promote tentang photography. Eh eh, bukan I tukar bidang, I masih setia bekerja dengan Puan Boss I tu. Hehehe, ini adalah aktiviti sambilan adik kesayangan I. Dia minat segalanya tentang photography ni. Nah, I as a sister support mana yang perlu la kan. I la tukang kritik, I la tukang hantar dan ambil ke lokasi (kadang2 la, itupun atas permintaan, tapi lebih kepada I sendiri nak nak menyemakkan keadaan), I la tu, I la ini. Kata sayang adik kan, berkorban la sikit. Huhuuu

Jom husha pakej yang ado..
 

| WEDDING | EVENTS | TALENT | FAMILY PORTRAITURE |


PAKEJ POTRAIT 

Family | Single | Couple  RM 200.00 ++ 
1 Sticky Album (40 pcs 4R photos)
1 pcs 8R (8" x 12")
1 pcs CD/DVD softcopy photo
*Photo in raw & edit

Family | Single | Couple (Majlis Rasmi)  RM 300.00 ++
100 keping 4R
1 x DVD softcopy photo
x sticky album
* unlimited shoot

PAKEJ PERTUNANGAN (a) RM480.00 ++
1 Sticky Album (100 pcs 4R photos)
1 pcs 8R (8" x 12") with frame
1 pcs CD/ DVD softcopy photo
*Photo in raw & edit

- OR -

PAKEJ PERTUNANGAN (b)  RM400.00 ++
1 Photo Album (50 pcs 4R photos)
1 pcs 8R (8" x 12") with frame
1 pcs CD/ DVD softcopy photo
*Photo in raw & edit


PAKEJ KAHWIN 

Pakej Soulmate A (Akad Nikah + Sanding)  RM800.00 ++
1 pcs mock up  sticky album (120 pcs 4R photos)
1 custom album (8" x 12")
3 pcs 8R (8" x 12") 1 with frame
1 pcs CD/DVD softcopy photo
*Photo in raw & edit

Pakej Soulmate B (Akad Nikah + Sanding)  RM 1000.00 ++
2 pcs mock up  sticky album (120 pcs 4R photos)
custom album (8" x 24")
pcs 8R (8" x 12") 2 with frame
1 pcs CD/DVD softcopy photo
* Photo in raw & edit
* Outdoor photoshoots

Pakej Soulmate Eksklusif (Akad Nikah + Sanding)  RM 1200.00 ++
3 pcs mock up sticky album (120 pcs 4R photos)
1 custom album (8" x 24")
pcs 8R (8" x 12") 4 with frame
1 pcs CD/DVD softcopy photo
* Photo in raw & edit
* Outdoor photoshoots
* Pre-wedding photoshoots


*** Transportation and accommodation are not included yet***



Sebarang pertanyaan harga sila hubungi :
SHAM (0177074297) atau EZZY (0126561506)


Acaman? Berminat tak..? Kalau berminat U olls boleh la like fan page ini. Like tau jangan tak like...

P/s Mari beramai2... Hihiii
Related Posts with Thumbnails