♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Sunday, October 30, 2011

3series Ouh!

No comments:
السلام عليکم


Hai,

Alhamdulillah, I masih bernafas sehingga ke hari ini. Dan masih berkesempatan untuk merasakan nikmat kehidupan yang diberikah اَللّهُ s.w.t

Mula2 rasa sedih. Siap sedu sedan sorang2. Tapi bila dah mendrivekan diri yang sekentut tu. Sejuk balik hati ni. Dah penat, balik tidur. Tiba2 kena serang hendap dan terus diculik. Dalam keadaan mamai2 tak mahu kemana2, packing jugak. Well, trick or treat SDF menjadi la kan.

Dream come true! Itu yang leh dikata walau sebenarnya I takde hati nak jejak negeri ni...

"Happy Birthday to me! I'm speechless of the "drama" made by SDF. Birthday in JB!!! Simple celebration with black pepper dinner plus 3lighters as a candle. Ouch! I'm greatly touched"

MK's Family, thanks for the wishes. I LOVE SO MUCH

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, October 29, 2011

Pasta Cabonara Chicken and Mushroom = Nyummy

No comments:
السلام عليکم


Selamat malam blogger,

Sedang dok kira stock take, dalam keadaan hujan lebat dengan petir dan kilat sabung menyabung, terus perut I jadi lapar. Bukan tak lunch tengahari tadi. Rezeki mengolek, junior I yang masuk shift petang, bawa bekal hari ni. Bekalan itu dikongsi bertiga. Alhamdulillah syukur sangat2. Jimat duit makan tengahari hehe.

Berbalik kepada soal lapar time2 hujan ni, mulut pun bukan main la rasa nak makan itu ini. Mata pun dok terbayang2 satu2 makanan. Otak pulak macam2 la dok lalu lintas menu. Sampai satu menu, terus google resepi. Haha

Pasta Cabonara Chicken and Mushroom

Bahan2nya;

400gm pasta/spaghetti
5 ulas bawang putih (dicincang)
2 tin Prego Cabonara Mushroom (tin biru)
1 sudu kecil lada hitam
1 sudu besar herba campuran
1 tin cendawan butang (dihiris)
Hirisan daging ayam (secukup rasa)

Cara-cara;
1. Rendam pasta/spaghetti selama 5minit. Kemudian rebus pasta/spaghetti dalam periuk sehingga lembut dan toskan.
2. Panaskan minyak dalam periuk tumis bawang putih dan masukkan hirisan ayam dan cendawan butang. Goreng sehingga masak.
3. Masukkan sos Prego Cabonara ke dalam periuk dan tambahkan sedikit air. Renihkan seketika supaya sos sebati dengan bahan yang ditumis tadi.
4. Masukkan lada hitam, dan taburkan sedikit herba campuran ke dalam sos.
5. Padamkan api, campurkan pasta/spaghetti ke dalam periuk dan gaulkan sehingga sebati.
6. Siap untuk dihidangkan.

Terliur membaca, dan I rasa macam mudah dan senang, terus ke NSK Kuchai Lama. Grab apa yang patut dah hasilnya seperti gambar diatas.

Antara komen yang merasa

Perasa:  pEp@TuNg 
Komen: Sedap pasta┏̲T┓┏̲E┓┏̲R┓┏̲B┓┏̲A̶̲̅┓┏̲i̶̲̅┓┏̲K┓

[MODE: Mengasah bakat ~ MOOD: Excited]

** Bahan2 yang I gunakan berbeza dengan apa yang I google. Sekaligus cara masakan pun turut berubah. Apa yang I google hanyalah sebagai panduan. But the basic still there.

Jumpa lagi tataaaaa

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, October 26, 2011

Wordless Wednesday#13

No comments:
السلام عليکم


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Diwali OH!

No comments:
السلام عليکم

Hai,

Seperti biasa, I and my colleague akan serbu rumah Puan Boss. Mesti tunjuk muka, kalau tak pergi keesokan harinya mesti kena perli kaw2.

Sesampai rumah Puan Boss, apalagi tunggu? Serbu makanan la kan.Okay2 perut da lapar. Kejap2 lagi la I update lagi k.

Jemput makan semua. Chow!

*Gambar agak kebiruan, sebab patio berbumbungkan warna biru weeee

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Diwali!

No comments:
السلام عليکم


Happy Diwali!

Bekerja diwaktu orang lain syok2 cuti, sudah menjadi perkara biasa. Bukan kerana nak tambah duit poket, tapi sudah ada rotation da. Kena follow jadual la kan. Lagipun kerja tak lama. Empat jam sahaja. Huhuu
Lepas habis kerja nanti, I dan colleague I nak serbu rumah Puan Boss. Puan Boss buat OH (open house) ari ni. Makan free nak tolak ke? Tepuk dada tanya perut la kan. Ngeh!

Update lagi nanti. C ya!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, October 25, 2011

Strawberry Grape Chocolate Dip!

No comments:
السلام عليکم


Mengidam! Itu ayat yang terbaik yang I boleh katakan. Kalau nak pusing2 nak mencari mesti makan jam. Jadinya, apa kata kita cuba buat sendiri. Oh I'm genius (tetiba la kan).

Senang je. Mula2 kita cari bahan2nya. Bahan2nya adalah:

Strawberry
Anggur
Coklat masak
Majerin ~ secukup rasa jerk
Lidi Satay

Didihkan air. Coklat dipotong kecik2 supaya cepat cair. Bila air dah mendidih, masukkan coklat (kaedah memasak adalah double boil~kalau tak tahu apakah itu, google k). Kacau coklat sehingga cair. Kalau coklat agak pekat, masukkan sedikit majerin dan kacau sehingga cair dan berkilat.

Strawberry dan anggur (setelah dicuci bersih yerp), cucukkan ke lidi satay (sure taukan lidi satay tu macam mana). Ikut la kreativiti memasing2. Kalau strawberry besar sangat, boleh potong dua. Takde la nanti waktu nak makan kena nganga besau2kan. Setelah dicucuk, curahkan coklat yang dimasak tadi sehingga rata.

Maka dengan itu, jadi la seperti gambar diatas. Mudah, pantas dan ringkas. Yang penting jimat. Lagi layan, bila dibalas dengan teh o' panas. Ummmmph!

Selamat mencuba!

C ya! Memuaaah

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, October 24, 2011

Kitten!

No comments:
السلام عليکم

M back!

Selesai saja appointment I dengan dental, terus drive lelaju namun tak merbahaya untuk sampai ke rumah dengan cepatnya. Ewah, ayat bukan main lagi la kan. Memang sudah plan dari awal nak penuhi hari ini dengan aktiviti. Rugi la kan cuti takde aktiviti. Jadi masa itu emas! Hehehe

Sampai rumah, I ambil kitten3 I yang I rasa memang nak kena bawa ke veterinary. Mungkin sakit mata kot. I ni kalau bab manusia okay la kotkan. Bab2 binatang ni, bukan bidang. Baru nak berjinak2 menjaga binatang, jadi kena step by step la kan.

Okey, nak bawa mereka cepat2. Kerana ada banyak lagi agenda.

Zasssss!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Cuti dihari Isnin ; Follow up #7

No comments:
السلام عليکم


Off on Monday! Yippi

Tak perlu rasa seronok sangat la kan. Kalau cuti tapi kena buat banyak benda sekalipun, bukan dinamakan cuti la. Lagi2 cuti pada hari yang paling sibuk. Hohoo, hari Isnin, adalah hari malas dan blues pada yang tak suka akan kedatangan hari Isnin. Suka atau tidak, itulah yang perlu dihadapkan. What a life!

Pagi2 dah bangun. Set jam pukul 6.00 pagi. Wow 6.00 pagi tu. Kalau pergi kerja pun, lepas subuh, pukul 7.30 pagi baru bangun. Hekhek. Hari ni, I ada follow up dengan Dr Handsome. Dah berapa kali pergi follow up tak dapat nak jumpa dia. Selalu na takde. Eh macam rindu jerk bunyi. Syok sendiri betul. I bangun awal2 ni pun, sebab banyak hal yang I nak kena buat. Jadinya, kalau I pergi hospital cepat2 sure dapat settle cepat.

Seperti dirancang, datang awal, settle pun cepat. Result follow up kali ni. Macam result yang sebelum2nya, kali ni I di periksa oleh Dr. Tan kata. Dia kata "Ok, kita buat x-ray nak tengok kedudukan gigi u". Jadi, I pun okay aje la. Ada juga Dr. Tan tanya, kalau nak buat dentures (gigi palsu) atau dental implant (tanam gigi) pun dah boleh kalau I mahu. Cuma I kan kehilangan empat batang gigi lepas operation, jadinya proses itu akan mengambil masa. Sebab tak boleh buat empat sekaligus. Kena buat satu persatu.

Jadinya, keputusan sama ada I nak buat atau pun tidak, I kena beri keputusan pada follow up akan datang.

Gambar masa I xray tadi.

** Masih fresh detik2 I diusung masuk ke dalam operation hall

Bubbye!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, October 22, 2011

Rubbish! Kasi buang

No comments:
السلام عليکم


Hai semua,

Jumpa lagi kita. Baru kejap tadi I dok selongkar barang2 yang tak perlu dalam 'Baby' I. Selongkar dan terus selongkar baru la perasan. Eh banyaknya sampah. Dan I mula la bebel sorang2.

Well, dalam bilik I ada dua beg besar, yang tak pasti apa isinya. Berkat rajin dari kemas 'Baby' membawa kepada nak kemas bilik lak. Kat situ la baru perasan dan tau banyaknya baju yang tak perlu a.k.a dah longgar. Owh! Dah kurus rupanya... Hehehe

Jadi, baju2 yang tak diperlukan tu, I sedekah pada yang memerlukan. Mana yang "tak boleh" disedekahkan, tunggu masa untuk dilupuskan.

Thanks a lot Mama, for ur help. Love u more and more muaaah!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, October 21, 2011

I suka!

No comments:
السلام عليکم

Entah kenapa rasa jatuh cinta pulak dengan lagu ni.



Siapa suka, tak payah buat apa2. Hehehe bestkan. Bosan2 duduk kat rumah dengan melayan hujan yang belum berhenti dari petang tadi. Ditambah pulak dengan mulut dari tadi mengunyah tak henti time2 sejuk ni. Ayooo

In Advance

No comments:
السلام عليکم

Hi,

Sihat semua..? Alhamdulillah sihat. Bersyukur diberi kesihatan yang sempurna. Amin. Dah lama I tak update cerita hidup I dalam blog ni. Nak buat macam mana kan, commitment kerja yang sangat2 memerlukan I. Pun begitu, sekali sekala I jengah juga blog I, kot2 ada jejakan dari kawan2 yang suka singgah blog I yang simple sangat ni. Ada ke...?? Ada la kot. Syok sendiri gitu.

Nothing much to share. Cuma I baru dapatkan 'hadiah' untuk diri I sendiri. Self treatment in advance gitu kata tajuk kat atas tu kan. Walaupun gadget ni dah lama, as I pun baru dapat kereta (not say baru, lama la gak) and yet, belum tau jalan2 kat KL ni (even thou I orang KL). I rasa patut la I grab sebiji untuk diri I.

Orang lain sibuk dengan gadget yang lain, tapi I sibuk nak ni. Suka lah duit I apa. Ahahaha! Memperkenalkan.. My new gadget Baby Gogopal aka Baby G (kasi nama glamour sikit)..

Okey yunk! Stop disini, jumpa lagi

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, October 19, 2011

Wordless Wednesday #12

No comments:
السلام عليکم


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, October 18, 2011

Bila I teringat...

No comments:
السلام عليکم


Layankan lagu ni. Teringat masa berkaraoke dengan my lovely bro last week. Berduet dengan my lovely bro memang best. Dan buat masa ni, dia aje la yang paling mengikut kepala. Sporting habes. Yang bongsu kecik lagi, tak boleh nak diusung2 sangat. Walaupun tak diusung, merayap sampai ke malam juga.

Apapun, I sangat sayangkan adik4 (cara bacaan adik, adik, adik, adik sebab I ada empat adik) I. Biarpun di'tarik' satu daripada empat itu, yang tinggal tiga ini pun dah cukup buat jantung I bergelodak (kalau buat I marah la kan). Semuanya lelaki, jadi I yang perempuan tunggal ni pun, kadang2 dah macam lelaki. Eh kadang2 ke memang la. Cop! Maksud I, dah kasar macam lelaki. Bukan menjadi lelaki. Huhuu

Apa yang I nak cakap lagi, I SAYANG KELUARGA I MUUUAH!

Sunday, October 16, 2011

Exercise Tangan!

No comments:
السلام عليکم


Penat da marathon dua movie sekaligus, dan rumusan yang I perolehi, dua2 movie itu tak best. Entah kenapa tak sampai ke pelusuk sanubari I ni. I tak focus? Tak jugak. Tapi I rasa cerita2 tu standard drama. Uhhh! Rugi!

Oleh kerana dah rugikan, lepas geram lah! Jom pool!

Dah lama tak pegang kayu ni, sure ke laut perginya..

Jumpa lagi ya!

** I takkan lupa nak bercerita kalau I berjalan kemana2. Boring? Jangan baca la hehe

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Baby, I'm sorry

No comments:
السلام عليکم

Menulis sambil berjalan dalam keadaan sakit hati...

Tadikan plan nak kuar, jadi kuar la. Bawa 'Baby' I sebab kereta I auto, tak payah penat2 nak pijak clutch. Tapi satu masalah I ni, I malas nak drive kalau ada orang yang boleh drive.

Sesampai disebuah Mall yang terkenal, mesti cari parkingkan? Kalau dah cari parking tu, sure main pusing2kan. Bersyukur kalau dapat parking awal2, dimana time tu la kebetulan kosong. Apa lagi masuk parking.

Masuk parking, parking senget. Libas untuk pertama kali, pun senget. Libas kali yang kedua pun senget. Libas kali ke tiga, tiba2 "buuuum". Gosh! I pandang kawan I yang drive 'Baby' (automatik I jegilkan mata oke!). I terus kebelakang 'Baby'. Ouch! Remuknya hati I bila tengok lekukan dan juga kecalaran kesan dari denduman tu. Fuh! Terus menyirap dan automatik kedua kalinya I tumbuk bonet depan 'Baby'. Geram seyh.

I marahkan diri I pun ada gak, kalau I yang drive sure tak jadi apa (tapi kalau nak jadi, jadi jugakan). I kecewa pun ada, yang minah ni suka berangan kenapa. Dah nak masuk petang kot, takkan ngantuk lagi. I sedih pun ada gak, apa nak jadi dengan 'Baby' ni, calar sana sini.

Jadi nak salahkan siapa?

Diri I? Atau kawan I yang drive 'Baby' I?

C ya! Bye

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Movie Marathon Ơ̴̴͡.̮Ơ̴̴̴͡ Part II

No comments:
السلام عليکم

Happy weekend people!

Sekejap lagi I nak keluar. Jalan2 cuci otak and mata. Serabut dengan kerja yang sangat2 la membebankan. Tak mahu cakap pasal kerja. Cukup la I menanggung kerja2 yang ada. Well dah namanya tanggungjawab, jadinya I buat tanpa banyak soal. Walau sebenarnya tugas memang dah dibahagi empat. Eh tadi kata tak nak cerita soal kerja kenapa cerita. Lepang diri sendiri kang.

Okay2, plan nak tengok movie. Movie apa nak tengok eh...? Minggu ni nak tengok cerita melayu pulak. First, kita tengok



Second, kita tengok cerita ni pulak



Apa plan u'olls..? Apa pun, berhati2 dimana jua berada eh. Jumpa lagi tatataaa....

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, October 13, 2011

Tertunainya permintaan Mama

No comments:
السلام عليکم

Akhirnya, I berjaya dapatkan untuk Mama. Walau tidak la sebesar mana, tapi I rasa dah cukup buat dia suka. Cukup sudah I mendengar bebelan dia setiap hari. Asal ke dapur je terpijak2 kitten3 tu. Okay2, ini untuk Mama.


Buat masa ni, beralaskan towel yang tak diguna pakai. Ada rezeki, I belikan tilan eh. Cuma berharap, kitten3 kali ni sempurna penjagaannya. Cukup sudah I kehilangan kitten5. Sedih rasanya kehilangan kitten5 tu. Nak kata I ni berexperiences menjaga kucing tu, tidak la kan. Baru mencuba2 nak bela kucing.

Itu aje. Bye!

Wednesday, October 12, 2011

Wordless Wednesday #11

No comments:
السلام عليکم


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, October 9, 2011

Subhanallah

No comments:
السلام عليکم

Adik manja I bbm (blackberry messenger), katanya;

"Sis kat mana? Cuba U tengok bulan sekarang"

"Rumah la, mana lagi. Oh yeah! I tengah tengok"

"Nampak tak lingkaran bulat kat luar bulan tu? Macam mana nak snap"

"Ya! Nampak Oh! Snap, yang itu I tak mahir"

Sungguh siapa yang nampak akan kecantikan bulan malam ni, memang bertuah lagi untung. Dan rata2 pelusuk bumi ni sure leh nampak akan kecantikkan tu. Nauzubillah, sangat cantik.

Oleh kerana ianya cantik, salah seorang rakan adik I, dapat juga snap gambar kecantikkan bulan malam ni. Nothing much, just wanna share this picture. Nice kan...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, October 5, 2011

Wordless Wednesday #10

No comments:

السلام عليکم



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Related Posts with Thumbnails