♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, so I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Saturday, October 29, 2011

Pasta Cabonara Chicken and Mushroom = Nyummy

السلام عليکم


Selamat malam blogger,

Sedang dok kira stock take, dalam keadaan hujan lebat dengan petir dan kilat sabung menyabung, terus perut I jadi lapar. Bukan tak lunch tengahari tadi. Rezeki mengolek, junior I yang masuk shift petang, bawa bekal hari ni. Bekalan itu dikongsi bertiga. Alhamdulillah syukur sangat2. Jimat duit makan tengahari hehe.

Berbalik kepada soal lapar time2 hujan ni, mulut pun bukan main la rasa nak makan itu ini. Mata pun dok terbayang2 satu2 makanan. Otak pulak macam2 la dok lalu lintas menu. Sampai satu menu, terus google resepi. Haha

Pasta Cabonara Chicken and Mushroom

Bahan2nya;

400gm pasta/spaghetti
5 ulas bawang putih (dicincang)
2 tin Prego Cabonara Mushroom (tin biru)
1 sudu kecil lada hitam
1 sudu besar herba campuran
1 tin cendawan butang (dihiris)
Hirisan daging ayam (secukup rasa)

Cara-cara;
1. Rendam pasta/spaghetti selama 5minit. Kemudian rebus pasta/spaghetti dalam periuk sehingga lembut dan toskan.
2. Panaskan minyak dalam periuk tumis bawang putih dan masukkan hirisan ayam dan cendawan butang. Goreng sehingga masak.
3. Masukkan sos Prego Cabonara ke dalam periuk dan tambahkan sedikit air. Renihkan seketika supaya sos sebati dengan bahan yang ditumis tadi.
4. Masukkan lada hitam, dan taburkan sedikit herba campuran ke dalam sos.
5. Padamkan api, campurkan pasta/spaghetti ke dalam periuk dan gaulkan sehingga sebati.
6. Siap untuk dihidangkan.

Terliur membaca, dan I rasa macam mudah dan senang, terus ke NSK Kuchai Lama. Grab apa yang patut dah hasilnya seperti gambar diatas.

Antara komen yang merasa

Perasa:  pEp@TuNg 
Komen: Sedap pasta┏̲T┓┏̲E┓┏̲R┓┏̲B┓┏̲A̶̲̅┓┏̲i̶̲̅┓┏̲K┓

[MODE: Mengasah bakat ~ MOOD: Excited]

** Bahan2 yang I gunakan berbeza dengan apa yang I google. Sekaligus cara masakan pun turut berubah. Apa yang I google hanyalah sebagai panduan. But the basic still there.

Jumpa lagi tataaaaa

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

♥ Aurora Follow3rs