♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Saturday, March 31, 2012

Movie: Jidin Sengal

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SDF menonton Jidin Sengal. Support kawan2.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sawang Oh Sesawang

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Hari ini I cuti yeay!!!

Oleh yang demikian, I menghabiskan masa ini untuk membuang segala sawang dan sesawang yang ado. Tau dok sawang tu apa?? Alaaaa yang macam sarang labah2 tu. Ha, bila dah lama2 kumpul, makin tebal dan terbal dan tebal dan I pun semput bila jatuh kat hidung. Hermmp! 

Contoh sawang hasil pencarian Google.

Sedang sibuk mengemas sambil nyanyi2, adik I soh I masak pulak. Nah! Itu la pesan Mama pun sebelum beliau keluar mencari rezeki. Ngeee apo nak masak ni.


Taraaaaaaaa simple sudah. Harap2 Mama dan Ayah makan la kan. Kalau tak, sentap :(.

Oke jom sambung buang sesawang. Sat lagi nak pergi kenduri.

Bye!!

Friday, March 30, 2012

Bila aku hilang hormat

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Bila aku hilang hormat
Aku lah manusia yang paling kurang ajar
Bila aku hilang hormat
Aku lah manusia yang tak ada hati
Bila aku hilang hormat
Aku jadi keras hati

Bila aku hilang hormat
Aku memang tak peduli
Bila aku hilang hormat
Aku akan mula membenci
Bila aku hilang hormat
Aku tak peduli dengan apa yang terjadi

Bila aku hilang hormat
Aku akan pastikan aku dibenci
Bila aku hilang hormat
Aku tak perlukan sesiapa disisi
Bila aku hilang hormat
Aku akan mula pentingkan diri



Jadi, jangan biarkan aku menjadi manusia yang hilang hormat. Sedangkan aku adalah manusia yang dilahirkan mempunyai hati yang baik [sesekali angkat bakul sendiri tak mengapa]. Jika tidak, aku akan menjadi manusia yang bukan diri aku. Mungkin aku akan jadi serigala jadian. Ngeeeeeee ngeri tak haha..

Mood: Sewel


Tentang Rasa

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

26032012 :: Le Tour De Langkawi

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
6.00am - Wakeup. 
7.00am - Break fast & Packing
8.00am - Check out


9.00am - Langkawi Cable Car

ü  Second Station. I gayat bercampur pening. Kekentalan hati diuji T_T


ü  First Station. Kekuatan kaki diuji, halfway duduk berehat.T_T



1.00pm - Lunch
2.00pm - Makan Mahsuri


4.00pm - Shopping
5.00pm - Dataran Helang


6.00pm - Refreshment
7.00pm - Dinner
9.00pm - Langkawi International Airport
10.00pm - Hello Kuala Lumpur
1.00am- Home

Oke da penat. Can't wait for next vacations. I LOVE SDF SO MUCH.

Bye

Thursday, March 29, 2012

25032012 :: Le Tour De Langkawi

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

6.00am - Wakeup
7.00am- Breakfast
8.00am - Travel, Pantai Chenang


9.00am - Island Hoping


ü  Pulau Dayang Bunting / Tasik Dayang Bunting


ü  Eagle and fish feeding 



ü  Pulau Beras Basah 



2.00pm - Tapau lunch : Harum Aroma Cafe. Komen harga makanan yang sangat2 mahal T_T
3.00pm - Refreshment ZzzzzzzzZ
7.00pm - Shopping
9.00pm - Dinner

10.00pm - Suprise!!!! Happy Birthday in advance Jejot. We love you soooo much.


12.00pm - Rest

Wednesday, March 28, 2012

24032012 :: Le Tour De Langkawi

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

1.30pm - Putrajaya
2.30pm - Low Cost Carrier Terminal, Sepang (LCCT)
3.00pm - Lunch @ Taste Of Asia


4.00pm - Waiting


6.00pm - Bye Kuala Lumpur


7.00pm - Langkawi International Airport. Hello Langkawi


8.00pm - Check in, Century Suria Service Apartment, Kuah


9.00pm - Dinner, Restoran Nelayan Bukit Malut


12.00am - Rest

Malas tau T_T

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hai!

Lama tak menulis, buat I jadi lupa dengan ayat² bunga untuk mengarang. Bila dah lupa ayat² bunga untuk mengarang, lupa juga la cara yang terbaik untuk u olls selalu "check in" kat belog comot I ni. Bila takde yang check in, amount "kecing" pun tak naik. Bila kecing tak naik, extra income pun takdak. Bila extra income takdak, menganga. Wahaha! Apa I dok bebel ni.

Mood I sekarang ni suam² kuku. Ye la, setelah pulang bercuti, semestinya malas. Seperti Bruno Mars nyanyi tu ♪today I don't feel like doing anything♪. Haha! Dan I rasa not⁷ sekalian pun merasakan perkara yang sama kan⁷.

Pun begitu, I gagahkan juga untuk sesuap nasi hehe.

Bye!

Wordless Wednesday #35

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ  

Tuesday, March 27, 2012

Mood tidur DND!!

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Letih! Itu je yang boleh terungkap. Nasib baik la jugak I apply extra leave. Kalau tak, mencanak la I buat kerja dengan tersengguk2. Ngeeeeeee. Kesempatan ini, I ambil untuk membalas dendam tidur I yang tak cukup. Bangun tidur pukul 1petang, makan dan sambung tidur balik. Dan bangun dan tidur, dan bangun dan tidur. Hehehe

Thank's Google

Okey jangan ganggu.

Monday, March 26, 2012

Familiar sangat!

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Kenapa I tengok muka Anas Mentor 6 ni, protege kepada Faizal Tahir ini sangat2 familiar?!

Anas, kita pernah jumpa ke?

Anas kita pernah borak ke?

Sewelkan I tanya Anas dalam blog comot I ni. Macam la dia akan menjawab soalan2 tak masuk akal I ni. Oh ya, Mentor 6 dah pun bermula. I tidak gusar kalau terlepas menonton secara life. Tonton.com kan ada hahhaa.

Dalam banyak2 calon yang ada, I rasa Anas ada potensi menang. Adakah kerana I rasa beliau sangat familar dengan I? Atau suara beliau yang sedap. Ya! Tepat suara beliau sangat sedap. Macam coklat kisses yang I tengah kunyah sekarang ni. NommmNommm

Okey U olls, I bersemangat nak menulis lagi. Malam sikit la eh, sebab sekarang ni sedang berkerja. Bye!

Friday, March 23, 2012

Kosong

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ    

Berangan dan berangan

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ     
 

Selamat tengahari semuaaaaaaaaaa

Berangan itu indahkan? Alangkah indahnya kehidupan ni bila apa yang difikirkan dalam kepala terus menjadi kenyataan. Nah! Mudahnya kehidupan tanpa usaha ye dok. Kalau macam tu tak payah susah2 la bersengkang mata nak cari sesuap nasi kan..

Sesaja nak merepek.

Oke bye



SOLD!!!

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ   

Thank's Google

Apasal 'sold' pulak ni kan. Ngeeeeee

Banyak sangat barang2 yang perlu kemas2kan. Ada sekotak, I nak buang atau bakar sebab memang tak boleh nak pakai. Ada sekotak tu I nak hantar ke rumah anak2 yatim. Ada lagi sekotak untuk dijual. Kenapa nak jual. Dah takde duit sangat ke. Bukan takde duit oke, tak baik cakap I sengkek. Niat suci murni jadi tak suci kalau tu yang U olls fikir.

Barang2 tu elok lagi. Lagipun I hanya pakai sekali dua aje kot. Dari membazir, buang tak tentu hala, baik la I jualkan aje barang2 tu. Macam jual kat bundle. Haaa sure ada yang nak kan. Ikut item jugak la kan, juga harga pasaran. Muahahaaa

Oke tu aje la nak cerita. Maam seronoknya berniagakan kan..

P/s Abang, thank's for the brilliant idea ;)

Thursday, March 22, 2012

The way I am ;)

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ   



Wehuuuu

Selamat petang kengkawan.

Haish sibuk benar sejak kebelakangan ni. Al-maklum ajelah, hari yang ditunggu2 nak dekat da. Ngeee jadi banyak la persiapan yang perlu dibuat supaya tak kelam kabut nanti. Karang tak pepasal lain yang di plan lain pulak yang terjadi. Takkan nak biarkan pisang berbuah dua kali pulakkan. Tak moh tak moh.

Sedaya upaya I menyiapkan itinerary yang terbaik dan option2 yang ada. Supaya segalanya tak kelam kabut. Kira ini pengalaman I yang pertama, bila berkaitan kawasan yang bukan didalam 'makanan' I. Ngeee dah pijak tu lain ye dok. I yang ketinggalan ni kena la banyak benda nak research.

Fuh! March ni penuh dengan aktiviti. Lepas satu dan satu, letih pun tak habis, tapi tetap puas. Apa yang dirancangkan berjaya. Amin. Berkat kesabaran dan kekuatan serta nasihat keluarga dan kengkawan. I'm back! I get back my strength. Even tho, effectnya besar dalam kehidupan ini. Tetap cekal hati ngeeeeeee.

Oh yeah! Jumpa lagi lain kali. Itupun kalau ada maseeeeee. Bye2

Wednesday, March 21, 2012

SOULMATE PHOTOGRAPHY :: Package Update

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ   



More info SOULMATE FAN PAGE.

Wordless Wednesday #34

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
 

Tuesday, March 20, 2012

Air itu Rezeki? Benarkah

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Mimpi itu mainan tidur. Kenapa mimpi selalu, walaupun I ni manusia yang susah untuk mimpi.

Selang beberapa hari ni, I selalu bermimpi. Mimpi tu kadang2 menakutkan.

..........

Di satu pulau yang tenang dan setenang2nya, I berdiri dan bersyukur ke hadrat Illahi. Indah ciptaanNya yang tiada tolak bandingnya. Bertafakur seketika sambil memejamkan mata. Menikmati bau air laut yang segar. Desiran yang merdu. Burung menyanyi riang. Alhamdulillah, masih berpeluang bernafas dengan tenang. Amin.

Tiba2 datangnya angin yang kuat. Burung2 terbang bertempiaran. Datang satu bunyi yang amat kuat dihadapan. Bila dibukakan mata, Astagfirullah. Apakah ini tsunami?!


Thank's Google

Pandang ke kiri dan ke kanan tiada siapa. Hanya I sendirian. Mana pergi mereka? Panik dan...

..........

Terjaga dari lena. Degupan yang I rasa sewaktu menulis ni, serupa dengan sewaktu I terjaga dari tidur. Bila research2, mimpi air tu rezeki.

Benarkah? Wallahuallam

Tataaaaaa


Monday, March 19, 2012

Dimatamu Ku Berharga..

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Skill:: Ezzy G touch

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Selamat Pagi Isnin
Hallo U olls,

Sihat semua? Alhamdulillah kalau sihat. Kalau tak sihat, pergi klinik dan dapatkan rawatan yerp. Karang kalau melarat susah. Tetapi jangan la buat2 sakit, semata2 nak MC. Tindakan dan kata2 itu doa, tak pepasal terjadi kenyataan pulak. 

Oke, stop membebel.

Pagi2 I buka Facebook, di tag pulak gambar ini. Takde kata lain yang boleh I kata, I'm so touched. Ini adalah salah satu kelebihan yang adik I ada. Minat dia, kegemaran dia, dan makanan dia. Siapa lagi kalu bukan Ezzy. Okey, I kenalkan dari kiri U olls, my little brother Farhan, centre Ezzy, and last is Me. I ada lagi dua siblings, Hafiz (yang telah pergi meninggal we olls 10tahun yang lalu), dan Lye yang memang tak suka bab gambar2 ni. Cute kan we olls. Weeeee

Oke. Stop pujian2 masuk bakul angkat sendiri. Mari berkerja dengan dedikasinya.

Cuma, salah code expression ke emotion? Bro, take note ye.

Bye2

Friday, March 16, 2012

Mimpi itu..

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Jumaat yang indah, sejuk2 pagi ni kan.
 
Thank's Google

Bangun tidur seawal 6pagi. Takkala itu azan subuh berkumandang. Alhamdulillah berjumpa lagi hari Jumaat. Dek kerana "off" mata yang dah tercelik itu, layu kembali.

..........

Dipagi hari yang indah, saat nak bersiap pergi kerja, seperti biasa I akan makeup sesimplenya. I tak suka makeup tebel2, rimas. Saat tengah makeup tu, ternampak la sesuatu yang kurang enak dipandang. Jari yang menggatal pun terus pantas nak tarik kulit yang mengelupas.

Bila da sedap tarik, tiba2 kulit tersiat seperti sepotong daging sebesar tapak tangan. Jadi nampak la rongga2 didalam, iaitu gigi dan gusi. Masyaallah. Kenapakah jadi begitu. Menangis tidak, meraung pun tidak, tergamam ya.

..........

Terus terjaga dari lena. Subhanallah, I bermimpi u olls. Apakah tandanya itu?

Oke bye

Thursday, March 15, 2012

Biar Sampai ke Bintang

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ  

Pengantin Segamat :D

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Chak!

Kasi up gambar pengantin. Ini la dia, pegantin yang sibuk2 I dok cerita. Tiap2 minggu berulang alik ke Segamat, semata2 nak memenuhi permintaan si pengantin. Seperti yang I ceritakan di auto-publish I yang lepas, I ke sini bersama SDF. Yeay! Yang tak pergi pun, tetap I bawak dalam hati dan I tepek juga gambarnya disitu. Tukang tangkap gambar pun I tepek juga.. I miss my baby masham. Commitment kerja kan, I faham :).

Itu aje..

Bye2

Wednesday, March 14, 2012

Bila bunyi bersatu..

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Cerita ini cerita dua minggu yang lepas. I gelarkan cerita ini sebagai, a bachelor day for becoming bride.


We olls bertemu setelah berpisah dengan haluan masing2. Mereka2 adalah ex-housemate I. Dulu, pernah susah dan senang. Pernah menangis bahu ke bahu, pernah pertepuk tampar sesama. Ngeee sonok kalau diingatkan hal remaja bersama mereka. Dan bila berpeluang berjumpa, flash back all memories, memang pecah perut la kan.

Jadi, we olls bertemu sebelum si bakal pengantin di ijab dan kabulkan. Atas permintaan bakal pengantin, we olls turun Segamat beramai2. Ngeee

Dimulakan hari dengan lunch bersama2. Mencari asam pedas sepatutnya, tapi bila lauk pauk dah tak hado, tak jadi la makan asam pedas yang sedap tu. Bakal pengantin yang bayo. Mekasih yerp. Murah rezeki hendaknya. Cerita ini tak ada gambar. Kebulur terus ngap!

Teruskan destinasi mencari buah2an. Pencuci mulut katanya. Kemudian terus ke kelas test vokal. Kan entry yang lepas I dok post I sedang menyanyi. Hah ini la hartisnya. Pun begitu yang selalu kena abiskan lagu adalah I. Ngeeeee


Lepas puas melalak, laparkan? Pergi makan Pizza Hut pulak. Gebang dan gebang, waktu untuk pulang. Mekasih daun keladi, pada yang membayonya juga. Pun tak ado gambar. Sebab I dok check in kat toilet! Ngeeeee


Pulang berehat2 sebelum pi makan cekodok dan lempeng kelapa. Sudah kenyang tiba waktu untuk berpisah. Panjang umur jumpa lagi. Ngeee

Itu aje ceritanya. Tatta

New baby! Yeaay

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ  
Auwww chak!

I miss my buddy. Are u miss me girls?!

Sesuatu yang I nak show off. Cukup la I dikatakan lupa diri, keperibadian I sudah pudar or wat so eva. I sangat tidak kesah, asalkan I tidak melakukan perkara yang sama. Macam Mama I cakap tadi

"Biarkan, itu dosa dia, asal kita tau apa kita buat".

Sangat la lega dihati bila mendengar kata² Mama itu.

Stop situ, straight to the point.

My new baby is coming. Ngeeee bermakna my old baby will no longger with me. As I pernah cerita di entry sebelumnya, klik jangan tak klik ye.

Oke, stop sini. Nak siapkan kerja before fly in the dream. Bye

Wordless Wednesday #33

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Monday, March 12, 2012

Penglihatan semakin jelas! Welcome Bonie :p

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Chak!

Sihat U olls, fuhh! I penat tak habis ni, every week travel out from KL. Ngeee syok!

Walaupun penatnye pun (ikut style Johan dah) tetap juga I nak merayap2. Ye la, kadang otak letih, badan da penat balik nak gedebum, kadang2 tak terlayang gak kan. Jadi I merayap2 la, dan tersinggah dan terbeli la seperti yang tertera di gambarajah. Haha! Welcome baby!

Tu je bye!

Sunday, March 11, 2012

Pelamin Merah Putih

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Taraaaaa

Sah sudah kawan lama I ni bergelar isteri. Tahniah buat kini sudah bertukar status dengan rasminya. Hantaran? Biarlah rahsia, kata si pengantin. U look so sweet my dear. Emmmuah

Walaupun niat pada mulanya nak duduk disaat akad nikah berlangsung, dan itu adalah salah satu permintaan si pengantin, dengan keadaan dalam bilik pengantin yang penuh dengan sedara mara, membuatkn I memilih untuk duduk kat ruang makan. Angin sejuk duduk kat luar. Ngeee.

Pelamin cantik, makanan pun sodap.

Oke bye! Nak bergambar dengan pengantin.

Tahniah Sudah Terikat

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Thank's Google

Auto-publish entry..

Berada di Selatan, Segamat Johor

Tahniah buat kawan lama I yang melangsungkan pernikahan hari ini. Walau dalam keadaan sayu dan pilu, setelah kehilangan dua insan penting dalam hidup, majlis yang telah dirancang tetap diteruskan. Jangan bersedih tentu ada hikmahnya.

Kalau minggu lepas, I kemari untuk menemari beliau di minggu terakhir beliau sebelum diijabkabul, bersama teman lama I yang lain, kali ini I datang dengan SDF. Ye, SDF juga turut dijemput. Cuma SDF tidak cukup korum. Seorang daripada we olls, ada commitment kerja. Pun begitu tetap dalam ingatan ;).

Oke la nak focus dengan majlis ni. Bye2

Saturday, March 10, 2012

Big Portion lagi

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat Malam!

Entry kala kekenyangan. Syukur masih berkesempatan untuk merasa makanan. Walaupun kurang selesa waktu mengunyah. Namun ke telan juga Jebat. Ngeeee

Dengan rasa besarnya hati ini, bila my buddy ajak lepak dan minta I belanja. Amboi ngepaw eh. Ngeeee. Gurau oke beb. Tak tahan gurau dok dalam setor jangan keluar². Bueeeeek. Takde la memang da niat. Dan I pun tengah lapar. Yela, vitamin D I makin berkurangan, maka selera makan pun setinggi Menara KL. Huh nampak sangat I tipukan. Masuk sudu yang ke sepuluh, I dah setop makan. Macam mana tu. Ngeee

Kempunan air kekondong plum. Antara yang terbaik yang ada kat Murni Discovery Restoran, Bandar Sunway. Sobb sobb kecewa I tau. Mai sini pun semata² air itu. Takde rezeki nampaknya lain kali la.

Kan I da cakap, memang sekarang ni style portion besar². Tengok aje la, gambar itu. Menyelerakan kan kan. Lapar kan kan. Tapi nak complain gak. Makanan kat sini agak tumpah minyak kalau part goreng². Tang makanan yang lain tu, I tengok takde la sangat. U olls leh lah cuba makan kat sini. I promote free ni. Berbaloi makan kat sini.

Oke time to sleep! Nite²

Friday, March 9, 2012

Rasional dan Petunjuk

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Thank's Google

Entry secara rasional...

Kemana arah hendak kutuju....

Dalam kehidupan ni kita punya pilihan jalan yang kita cari kan kan. Ada yang memilih untuk teruskan perjalanan, ada juga yang memilih untuk memendekkan jalan. Kalau sesat jalan patah la balik.

Macam I, bila ditimpa sesuatu masalah, I suka membiarkan perkara itu selesai degan cara I. Di mana I menjelaskan, dah huraikan dan juga mendapatkan keputusan yang sepatutnya. Kemudiannya, I tidak mahu membuka kembali atau membincangkan soal itu lagi. Bagi I masalah itu sudah selesai. Tapi I juga faham, kalau keputusan itu tidak dapat diterima oleh pihak yang lain. Jadi, soal ungkit mengungkit berlaku.  Maaf, tapi itu yang terbaik.

Bertindak secara rasional? Yes I am..

Sesungguhnya, ramai yang kata I ni ego. Macam ada yang siap menulis dalam belog beliau, I ni ego. U mention my name girl, and my story and that is AIB. U know apa hukum mengaibkan? Baca di sini oke. It's not good to mention other people's name, even thou U think this is how u advice or what so eva with people. Again it's not right tau. If u think u got right to say, better u talk directly to the person. Am I right? Egokah aku? Jawapannya TIDAK, but am EGO FOR PRIDE. I just stand for my self. Dan secara logiknya juga itu tidak perlu untuk dihebahkan. But orang nak bercakap buruk about me, is up to u all la. U did not know me well kan kan. Tak pasal2 I dapat extra point. Ngeeee

Sejak kejadian menimpa nimpa dan tertimpa timba, I sangat belajar satu persatu untuk menyelesaikan masalah dengan secara rasional. Ada juga yang cakap I lari dari masalah. No! I tak lari dari masalah. I menyelesaikannya dengan cara yang amat dewasa. Alhamdulillah, petunjuk yang diberi oleh Allah sangat2 I syukuri. Lagi2 dikelilingi dengan 'kotak berwarna warni' yang sangat2 memahami. Thanks guys and I love so much. Tapi itu bukan bermaksud mereka yang membuat keputusan untuk I. Segala keputusan adalah atas diri I sendiri. Who read this, I hope U can open up ur mind. Don't be too childish. I sudah 31tahun hidup okey.

Bila ngadu dengan Mama, Mama cakap "Kahwin la nak". Mama, kahwin bukan perkara yang senang sekarang ni Ma. I'm not ready yet. 

Done. Bye

Thursday, March 8, 2012

Selera Kampung

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Alhamdulillah selesai tugas untuk hari ini. Time to go back. Yeayyy! Sebelum balik rumah my buddy semes me ajak makan. Perut pun tengah lapar, jadi I pun kata "Oke jom".

Teringat masa makan kat Segamat minggu yang lepas, lempeng yang diharapkan tak kena dengan selera tekak. Jadi bila dapat tau ada restoran yang baru dan menunya lempeng dan roti jala terus zassss!

Bukan susah nak buat lempengkan. Boleh je kalau nak buat sendiri, tapi dek kerana penyakit malas sampai, order aje ye dok. Haha

Sungguh menyelerakan!

Nampak tak gelas biru yang comei tu?! Tu air kosong oke. Giler budget je air kosong besar tu. Untung kedai. Haha. Tuan kedai jangan marah tau. I salah seorang pelanggan u. Ngeeee

U olls, boleh cuba k. Nama kedai tersebut adalah Restoran D'Desaria, Taman Medan.

Oke da ngantuk!

Jangan sesekali

No comments:

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Thank's Google
Apa maknanya ‘Aib’? 
Aib ini adalah mengatakan sesuatu kekejian,keburukan orang. Kita tidak boleh mengata mengenai kelemahan orang seperti “Eh, itu anak haram”, “Eh,makan banyak tu,lapar ke pelahap ni” Jangan berkata begitu kepada orang. Ini semua adalah ‘Aib kelemahan’ dia.
Hukum mengaibkan orang ini adalah haram. Seperti juga hukum mengumpat.
Mengumpat pun ada syarat. Maksudnya, perkara berikut bermakna jatuh hukum mengumpat:
*Cerita keburukan orang
*Cerita mengenai dia tapi di luar pengetahuannya
*Cerita benda betul tapi di luar pengetahuannya
*Cerita perkara yang dia tidak suka tapi di luar pengetahuannya
Contoh lagi..
Jika jiran kita ada sekumpulan anak gadis tinggal serumah dan kemudian ada salah seorang membawa pulang boyfriend dia dan duduk berdua-duaan di dalam rumah tersebut, kita boleh melaporkan ke Jabatan Agama. Tapi kena selidik, takut suami isteri. Ini salah satu langkah utk menjaga aib org supaya kita tidak terburu-buru.
Bagaimana mendedahkan aib sendiri?
Contohnya: “ Aku telah minum arak begitu banyak sebelum ini”. Atau “ Aku tidak sembahyang selama 40 tahun”
Kita ditegah membuka aib sendiri. Seperti contoh di atas, seperti menunjuk-nunjuk kehebatan melakukan dosa. Jangan sesekali berbuat demikian.
Jika untuk dijadikan iktibar, jangan beritahu siapa nama orang yang terlibat.
Hadis Rasulullah SAW:
“Jangan buka aib orang kerana Allah akan membuka aibmu walaupun di dalam rumahmu sendiri”
Credit to writer :)

Achomm!

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Achooom!
Srrrot Srooot

Nak MC boleh? Tak sihat la.

Thank's Google

Aduyai! Buruk benar la kalau I bersin begitu kan. I pun tak tahu mana datangnya selsema tiba2 ni. 1jam sebelum berakhirnya 'meeting' malam tadi. Aduh. Adakah kerana experiment I, mengorder soda laici? Dan ini hasilnya. Kalau begitu, tak mahu la order lagi. Huh

Lapar la, apa nak lunch hari ini...?

Selamat Hari Wanita

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Wahai wanita
Wanita yang berada diseluruh dunia
Tak kira bangsa
Umur atau rupa Oh asalkan kau Wanita
(petikan dari lagu Wanita Seluruh Dunia)


Thank's Google

Selamat Hari Wanita Kepada Semuaaaaaaaaaaaaaaaaa Wanita ;))

Siapa dapat bunga hari ni.. Hehee

Travel itu perlu kannnn

No comments:
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Thank's Google

Nak cutiiiiiiiii nak cutiiiiiiiiiiiiiii

Dengarlahhhhhhhh jeritan batinku....

Cewah! Sangat poyo mukadimah itu. Walhal dua bulan sekali I memang booking cuti. Wakakkaaaa. Tapi adilkan adik2?! U olls pun dapat cuti jugak kan kan. Sesama la kita cuti berasingan. Bila nak cuti sesama adik2? Nanti I tanya Puan Boss eh. I tau Puan Boss pun baca belog I ni. Peace Puan Boss. Hahaha

I nak cuti! I nak cuti..

Oke dah tidur! Good Nite
Related Posts with Thumbnails