♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Friday, December 30, 2011

Kasi Rembat Kasi Gelak!! Kasi buang stressssssssss

No comments:
السلام عليکم

Niat nak main bowling. Boleh plak hari ni ada event. Biasanya event hari Khamis, boleh plak bertukar je hari rabu. Aduh..! Stress bangat.

Hormone tak stabil. Ya mungkin la tak stabil. Atau memang ada yang datang mengganggu, ya memang ada yang mengganggu. Ehek. Tak dapat nak ganggu I, (tak ganggu ke ganggu la juga) datang pulak ganggu family I. Yes true, berniat nak menjengah. Tapi kelakar la kan, datang rumah family I tapi I takde kat rumah. Takde hal, tapi kalau jengah dan jadi mulut tempayan aka kak nam yang tak bertauliah, sorry la I tetap tak dapat nak terima. I trust meninggi, tiba2 nak jadi mulut tempayan. Sorry la memang takde tempat dihati. Kesah ke apa yang dibuatnya pun. Dah memang manusia yang tak paham bahasa, apa boleh buatkaaaannnnnn

Kuar lift nampak ni...

So... Grab cerita ini!


Sementara nak tunggu show, bowling takde, pool ada. Favourite place! IOI la mana lagi tak crowded. Jalan pun peace aje.

Settle movie, mari berurut. Walaupun urut pakai mesin cukup untuk merenggangkan otot2 yang kejang ini.

Jumpa lagi bye2

Thursday, December 29, 2011

Puding Caremel tak menjadi.. Waaaaaaaa

No comments:
السلام عليکم

Lately ni I suka nak main masak2. Jadi mula la meng-google resepi2 yang ada kat internet. Untung la kat rumah dah ada UNIFI, so tiada masalah untuk meng-google. Nak harapkan line handphone, memang la susah.

Resepi pilihan, Puding Caremel. Macam senang la bunyinyakan..


Bahan2nya
1 tin susu cair
1 tin air (ikut tin susu cair)
3/4 susu pekat (ikut suka 1/2 pun da cukup)
5biji telur
300gm gula
1 sudu teh vanilla essence

Cara2nya
1- Campur barang2 diatas, kecuali gula blender pun boleh
2- Kukus dalam 15-20minit sampai nampak tepi2 dah berlubang tu kira ok la. Sejukkan didalam peti sejuk.
3- Panaskan gula dengan api yang perlahan, sehingga agak2 kekuningan dan boleh la siramkan ke atas caremel yg sejuk tadi.
4- Boleh juga kalau nak letakkan gula dibawah puding tadi. Ikut kreativiti sendiri

(resepi di pilih dari myresepi.com)

Series, memang senang giler cara nak buat dia. Tapi entah mana gelojohnya I ni, puding I tak jadi. Waaaaaaa sedih tau. Waaaaaaaaaaa nak nanges. Kalau tak mesti cantik macam gambar yang I google tu waaaaaaa

Takpe, practise make perfect. Sekurang2nya usaha sendiri.. Yippii

Wednesday, December 28, 2011

Selamat Hari Lahir AYAH

No comments:
السلام عليکم

Hari ini,
Ulang tahun kelahiran Ayah,
Hari ini,
Saya bersyukur ke hadrat Illahi, 
Kerana masih dapat meraikan hari kelahiran Ayah,
Walau tiada sambutan yang gah,
Tiada kek,
Tiada hadiah,
Dengan rendah diri,
Saya ucapkan,
Selamat ulang tahun kelahiran Ayah,

Pembuka cerita la kan. I pun dah lama tak berpuisi bagai. Not in the mood untuk berpuisi gitu. Well, pagi ini I bangun nak bersiap2 pergi kerja. Sedang bersiap, Ayah I lalu depan bilik I dan I stop him. Dengan rendah diri I...

"Selamat ulang tahun kelahiran Ayah, semoga panjang umur, murah rezeki dan sihat2 selalu. Stay handsome ya"

Ayah menjawab..

"Tak cukup tu"

I teruuuuuuuuuuus sentap. Kenapa tak cukup? Hati kecil I mula fikirkan yang bukan2. Eh, takkan nak menantu kot. Cop! Belum waktunya lagi eh. Hehehe


Tak kisah apapun, Selamat ulang tahun kelahiran Ayah!!

Wordless Wednesday #22

No comments:
السلام عليکم


Tuesday, December 27, 2011

SONGLAP "Kau dah pilih jalan kau"

No comments:
السلام عليکم

Bila ada masa I suka la isi masa dengan perkara2 yang berguna. Lagi2 bila I rasa stress. Dari I mengamuk tak tentu pasal, baik la I buat sesuatu yang boleh membahagiakan. At least I tak ter'drag' emosi I terlalu lama. Boleh gitu..? Boleh laaaaa

Bila I beratur nak beli tiket wayang apa yang ada, I juga berkira2 duration setiap show yang ada. Ye la, setakat rest 5jam, dan terkejar balik nak masuk kerja pukul 6petang. Kira punya kira, hitung punya hitung last2 cerita ni yang jadi santapan mata...



Komen; Mmmm boleh laaaa

Monday, December 26, 2011

Double SURPRISE.. Happy Birthday ;)

No comments:
السلام عليکم

SURPRISE yang pertama SDF and the geng Redbox Ioi Mall. Menyanyi sampai mengantuk2.
SURPRISE yang kedua SDF and the geng, Full House, Sunway Pyramid..

SURPRISE...! Memang sengaja nak buat surprise. Tuan punya badan, jangan terkejut2 k. Happy Birthday!

Sunday, December 25, 2011

Red Velvet Cake

No comments:
السلام عليکم

Sejak seminggu ni I terlalu teringin la nak buat kek. Bila I nampak picture kek merah dari wall FB kawan I, terus teruja nak buat. Terkinja2 la I merewang mencari barang yang diperlukan. Dah lama sangat I tak buat kek. Sejak mula balik skill yang terperam raya yang lepas, asyik tu la teriang2 nak buat lagi lagi dan lagi. Dan hasilnya



Nah resepi!


Mixture A
- 250 grams sifted cake flour
- 1/2 teaspoon salt
- 15 grams cocoa Powder

Mixture B
- 113 grams butter
- 300 grams sugar
- 2 eggs
- 1 teaspoon vanilla Essence

Mixture C
- Buttermilk: 1 tablespoon lemon juice, 245 grams milk Stir 5 to 10 minutes
- 2 tablespoons red food coloring

Mixture D
- 1 teaspoon lemon juice
- 1 teaspoon baking soda

STEPS:
1) Preheat oven 175 degrees Celcius for 20 minutes
2) In mixing bowl prepare Mixture A and sift.
3) In mixer bowl, prepare Mixture B. Beat butter for 1 to 2 minutes. Add sugar and beat for 2 to 3 minutes. Later, add egg one by one. Beat well and add vanilla essence at the end.
4) In bowl, whisk buttermilk with red food coloring. Buttermilk needs to be prepared earlier and stir for 10 to 15 minutes.
5) In low speed mixer add half of Mixture A, followed by Mixture C and later another half of Mixture A into Mixture B.
6) In small cup, prepare Mixture D and add into Mixture B.
7) Grease baking pan and cut parchment paper accordingly.
8) Set to oven at 175 degrees Celcius for 40 minutes.



Million thanks to NHH for the recipe ;)


Komen ; Semanis Cik yang membuatnya Hahahhaaa

Wednesday, December 21, 2011

Wordless Wednesday #21

No comments:
السلام عليکم


Tuesday, December 20, 2011

BAD NEWS

No comments:
السلام عليکم

Boleh dikatakan berita buruk buat I dan keluarga Bamz's. Hmm kadang2 susah juga nak puaskan hati patient2 we olls. Ya, mereka adalah sumber pendapat we olls, tapi kalau kadang2 melampau2, susah juga kan. We olls pun human, dan memang tak perfect.


Bila dah kena warning tak best pulak rasa. And.. Hmmm susah nak layan corporate. :(

Terus takde MOOD. Yang pasti bukan salah I..

Jatuh cinta dengan HEELS

No comments:
السلام عليکم

Kekenyangan masih terasa. Dan bila kenyang, malas tu masih ada. Nak buat kerja pun kena warm up dulu. Cara warm up I... Cuci mata dengan barangan online wakaka. Tapi tak bermakna I suka shopping online. I yyak menjadikannya habit. I dengar once start, uncontrol. Especially yang boleh dikata boros. Wakakakaa




Cantikkan... Teringin nak pakai wedges, tapi bila I test wedges budak2 kat tempat kerja I, nah terpelecok terus. Dah la kaki I sebelah kanan ni tak stabil, terpelecok pulak.. Hahaha

Okay sambung kerja!

Skill!! Terliur taaaakkkk

No comments:
السلام عليکم

Dulu, masa I dok bujang, I suka sangat memasak dan memanggil kawan2 datang makan. Lepas makan, dok borak sambil layan tv. Kadang2 ada yang sampai tertidur. La ni, semuanya tu kenangan dan masing2 yang ada dulu dah angkat kaki. And I pun angkat kaki dan tak patah balik. Lalalla


Antara yang menjadi favourite yang I selalu masak, ikan bilis tomyam bunga kantan ni. Makan dengan nasi putih panas2, pergh! Layan sampai boleh membawa ke dua kali tambah oke. Hahaha

I share macam mana nak buat yerp ; bawang merah, bawang putih, cili api diblander, ikan bilis digoreng garing, kiub tomyam dicairkan. Tumis sampai garing, da garing tutp api masukkan ikan bilis dengan bunga kantan. Siap

Selamat mencuba yerp.


Christina Perri - A Thousand Years

No comments:
السلام عليکم



Jatuh cinta pulak dengan lagu ni

MK's Ber-Ombak Rindu

No comments:
السلام عليکم

Balik ke rumah, masing2 dok layan kueyteow kerang dengan keropok goreng. Peyh! Sedang elok dengan cuaca yang sejuk2 dek kerana hujan baru berhenti. I yang baru balik kerja ni terduga dengan aroma masakan yang dimasak oleh my brother. I tak tunggu lama untuk menjamahnya. Sedang lapar la kot.. Huhuuu

Sedang elok menjamah dengan sopannya,

"Kak, malam ni tengok wayang kan"

Adoi laa, hampir tercekik I dibuatnya. Hehehe dan spontan I jawap

"Okay, pukul 8.30pm nanti kita pergi"

Jam didinding dah pukul 7.30pm. Ada 2jam sebelum show. Sempat juga I tengok show malam ni kat tempat kerja tadi. Jadi I berkira2 waktu. Dan dalam masa yang sama I menyiapkan diri. Huhuuuu

Akhirnya, sampai juga ke destinasi. Sooooooooooooooo! Mari la berombak rindu..


Menanti hall dibuka, jadi kami sengal! Ada plak yang cover handsome. Ya ya, its my cuzie.


The movie end. Apa yang I boleh komen, jauh dari novel. As my brother said, budget kot. Tu pasal Fauziah Ashari tak puas hati dengan plot2 yang penting.

Monday, December 19, 2011

Angry Bird in the house yo!

No comments:
السلام عليکم

Selamat hari Isnin. Monday blues eh. Biasa la kan hujung2 tahun ni semua pun mood kelaut. Jadi I pulak dapat toy baru. Hahha bleh tukar2 warna...


Angry Bird in the house yo!

Sunday, December 18, 2011

Paku di 'kaki' Baby ;(

No comments:
السلام عليکم

Seharian berada di rumah rasa seronok pulak. Mengemas bilik yang macam tongkang pecah, mengemop lantai yang dah semakin legam, susun atur yang tak kemana namun biar cantik dan selesa bila dipandang. PUAS! Menitik2 la peluh dara I ni. Haha

Selesai perkara2 yang tadi, memenuhi masa yang ada dengan mengkongker tv. Sambil menanti kepulangan Baby, yang dibawa oleh Ayah dan Mama yang menghadiri kenduri salah seorang saudara jauh. Yeah! Dah lama rasanya tak tengok tv. Apa lagi, layan sampai lebam.

Pulangnya Ayah dan Mama, I tak tunggu lama untuk bawa Baby I ke workshop. Sayu hati bila melihat 'kaki' Baby yang leper Jumaat yang lepas. Uwaaaaaaaa sedih tak terkira. Bila diraba2 'kaki' Baby tu, terjumpa laaaa sesuatu...

Cakap banyak tak guna, tapi I tetap bersyukur, kerana tidak memerlukan waktu yang banyak untuk membetulkannya. Amin.. Kalau tidak, I kena tukar satu tayar dan amik masa yang agak lama. Time2 macam ni, weekend lagi mana la nak tukar. Workshop yang ada pun buka sampai pukul 5petang. Masa sangat mencemburui I...

Selesai di sini, bawa Baby mandi. Lepas mandi, she look soooooo sexy. I love u Baby ;)

Saturday, December 17, 2011

Welcome home UNIFI ;)

No comments:

Secepat mungkin I berjalan kaki pulang ke rumah. Gara2 ada temujanji di rumah hari ini. Pada mulanya I past tugasan menunggu tu kepada my brother, tapi disebabkan beliau ada job tugas menunggu tu patah balik kat I la. Ingatkan I boleh join my friend tengok Ombak Rindu. Tapi short of time pulak nak rush dari rumah ke cinema yang berdekatan. I ambil jalan mudah, cancel. Sorry guys for the last minit cancel. Nasib baik tiket tak beli lagi.

Hampir 3bulan kalau I tak silap menunggu akan kehadiran UNIFI ni ke rumah. Lepas satu bulan ke satu bulan, masalah untuk dapatkan pakej yang berulang2. Entah berapa banyak borang yang I dah isi. Asyik kena reject. Bersyukur berkat dari kesabaran I melayan karenah dan masalah yang ada, akhirnya hari ini tiba juga.


Selamat datang ke Teratak MK's. Lepas ni online sampai lebam ;)

MI Ghost Protocol is AWESOME!

No comments:
السلام عليکم

Terduga dengan dugaan yang datang seawal pagi ini, offer yang datang bergolek I tak menolak. Bersyukur dengan apa yang ada. Walaupun bukan dengan duit sendiri, sekurang2nya I terpilih lalalaaaa


Ngam2 sebelum show I dah pun selamat sampai di hadapan Golden Screen Cinemas (GSC) Signature. Fuhh sampai2 aje kena snap. Erk... Maluuu


Taraaaaa... My free tickets...


Yeah! M ready for the movie...



Tengok! Jangan tak tengok. Penuh dengan suspends ;)

Nunite! Zzzzz

Wednesday, December 14, 2011

Wordless Wednesday #20

No comments:
السلام عليکم


Monday, December 12, 2011

Berangan Princesss la kononnnn

No comments:
السلام عليکم

Bila dapat je benda ni ditangan, terus laaaa I berangan. Hahaha



Itu aje. Ok Babai

Sunday, December 11, 2011

Producer wannabe with SOULMATE Photography

No comments:
السلام عليکم

Pagi2 I dah bangun, mula2 I plan nak balik kampung. Tetapi I batalkan niat itu untuk join my brother. Let my Ayah and Mama aje balik. Kalau I follow, alamatnya I tersangkut dalam satu acara. Jengjengjeng, acara apa tu? Hakhak segan I nak cerita. Apapun, I elaaaaaaaaaaak. Nasib baik my brother offer I join his team. Dah lama dia offer tapi I selalu aje sibuk dengan kerja2 yang tak pernah lekang. Selama ini, 'producer' hanya hulur aje, belum kesempatan nak join the team. And today, I'm ready to join you brother. Hehehe pandainyaaaaaaa


Awal2 dah sampai Dataran Merdeka, pick up talent yang bakal jadi model dalam project kali ni. Shoot belum start, tapi producer dah stress hahahaa


Coordinator on call, million thanks ya. Kalau Tete tak ada, we olls naik teksi la gamaknya. Cause my Baby dah selamat sampai kampung da...


Brunch before we start. Prosperity is coming. Nooommmnoooommm


Before start, sedikit kecelaruan berlaku. Producer pasang telinga kat belakang.. Wakakaka


He is my brother. Story maker, director, cameramen and blaablaablaaa


Tunjuk ajar ku sifu... Coordinator turun padang pulak.


Break time, kita minummmmmmmmmmmmmmmm dulu....


Me and my brother. Producer and story maker, director, cameramen and blaablaablaaa


Its a wrap!! Alhamdulillah done!!


The team :: SOULMATE PHOTOGRAPHY ~ We See, We Speak, We Aware 

Friday, December 9, 2011

Pabila seorang lelaki berkata...

No comments:
السلام عليکم

Holla,

Selamat malam semua. Dah lama I tak story sejarah hidup I kat sini. Well, again and again and again, komitment dengan kerja buat I takde masa untuk menaip kat sini. But today, I love to share some story. Follower keep continue reading till end ya! I love you ;)

I baru je berjumpa dengan teman lama. Dalam borak2, terkeluar satu statement "Abang akan datang melamar". Glupppp nerves sekejap.

Kenapa I kata I nerves. Nerves dah nak sampai waktu untuk mengakhiri zaman bujang ke? Atau nerves melalui titi2 perjalanan rumahtangga? Nerves sebab tak ready? Atau nerves yang lain2. Takkan I nak tulis semuaakan.

I love to share, apa yang I nerveskan Malangnya, I tak boleh nak cerita dengan dalam kenapa I nerves. Ajal maut jodoh pertemuan ditangan tuhan. I tak mahu merancang, tapi I sentiasa berusaha untuk sesuatu yang baik Insyaallah.

Semua orang ingin merasa bahagia. Semua orang inginkan kehidupan yang sempurna. Semua orang mahukan yang terbaik dalam segala hal.

Cuma satu, andai kita bina semua itu diatas kesedihan orang lain, adil kah kehidupan ni. Berfikir dan terus berfikir.

Gσσ∂ ηιgнт η ѕωєєт ∂яєαмѕ.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Wednesday, December 7, 2011

Wordless Wednesday #19

No comments:
السلام عليکم

Related Posts with Thumbnails