♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Wednesday, January 30, 2013

Wordless Wednesday #79

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Friday, January 25, 2013

Bosan ¯\(ツ)/¯

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Wednesday, January 23, 2013

Wordless Wednesday #78

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.



Sunday, January 20, 2013

Mandi Bunga : (+) ATAU (-)

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Pengelodakan, bergelodak, tergodak, mengelodak...

I pun tak pasti ada ke tak istilah-istilah diatas. Kalau pihak-pihak dewan pustaka merasakan kata-kata itu tiada dalam kamus dewan bahasa dan pustaka, dan menganggap I perosak bahasa, maafkan lah diri ini. Yang pasti apa yang tertulis itu, adalah faham dari diri I sendiri. Eh boleh ke tulis begini. Maafkan saya.

Tapi yang pasti tergelora ini menghimpit sanubari. Erk tekanan!

Apabila diminta mandi bunga oleh si Mama, pasrah dan redha dengan kehendaknya. Dituruti tanpa kata-kata walau sebenarnya, dalam hati membebel tanpa henti. Eh, sungguh I lakukan dengan ikhlas, tapi bubbling tu terus terusan berlaku dalam hati. Hanya Tuhan yang tahu rasa dihati ketika itu.

Kenapa ini semua terjadi? Hanya kerana mandi bunga. Mandi bunga dan hasil dari peng-Google-lan.

Credit Google

Di sudut tradisional, mandi bunga, bagi setengah orang adalah sebagai tanda permulaan untuk mencari jodoh. Disebabkan jodoh yang susah nak lekat, mandi bunga dikatakan mampu menaikkan seri muka, dan mampu untuk menjadikan diri yang 'terlindung' boleh 'dilihat'. Pembuka dan penutup kata yang bertanda harapnya dapat difahami oleh uolls pembaca-baca yang sudi membaca. Tidak la mahu mengrungkaikan apa yang tersirat. Kerana, I memang suka menulis dengan cara yang tersirat.

Di sudut yang moden, mandi bunga juga dapat mengembalikan keaslian dan kewangian tubuh badan secara semulajadi. Dapat mengembalikan kesegaran tubuh badan apabila tekanan kerja yang membuak-buak. Dengan merendamkan badan yang dikelilingi dengan debungaan, dikatakan mampu merenggangkan tubuh badan yang serabut dek bebanan kerja. Tu sebab, kebanyakan spa-spa ada menyediakan khidmat ini. Tak percaya cuba.

Disudut yang negative, I rasa kalau bab-bab jodoh ni kerja yang Esa. I tak rasa dengan mandi bunga ni terjadinya perkara-perkara yang tak terduga. But well, back tu jodoh, ianya masih lagi kerja yang Esa. Redha. Tapi I belum lagi rasa terdesak. Eh kata-kata yang nampak ego. Taaaak taaak I tak ego. How to describe??

Disudut yang positive, ye betul badan terasa wangi dan segar. Jadi tidak salah rasanya untuk mandi bunga setiap bulan. Bagi I, dua-dua benda ni sama aje. Kalau bukan bunga-bungaan tu datang dari bidan, bunga-bunga tu datang dari spa. Asalkan ianya tidak memudaratkan I oke je.

Sekian.

Bye!

Monolog: Kesan dari peng-Google-lan itu, pengelodakan berkurangan :D

Friday, January 18, 2013

Russian Roulette ¯\(ツ)/¯

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Wednesday, January 16, 2013

Wordless Wednesday #77

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Tuesday, January 15, 2013

Selamat ulangtahun perkahwinan yg ke-32

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

♬Sedangkan lidah, lagi tergigit apa pula suami isteri♬

Kata mereka, hasil gabungan mereka, I memiliki wajah Ayah. Ada juga yang kata I duplicate wajah Mama. Tapi yg pasti I anak Ayah dan Mama.

Selamat ulangtahun perkahwinan yg ke-32 buat Ayah dan Mama. I always love both :)



Monolog: Semoga kekal selamanya
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, January 13, 2013

Sumandak baru!

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.


Memperkenalkan sumandak baru dalam keluarga Bamz. Yeah! Azlin selamat melahirkan baby girl secara normal. Seronok tak terkata, bila dia risau anaknya songsang di awal pregnancy. Dream come true bila dia dapat bersalin normal.

Bersama Puan Boss, Siti dan housemate Ej, weolls serang rumah Azlin, diwaktu rehat tengahari tadi. Riuh rumah Azlin bila weolls berkumpul. I tak sempat nak grab apa-apa untuk Azlin dan baby. Puan Boss kasi tau last minit, memang takde apa-apa preparation la. Hehee

Will serang Azlin dan baby for second, third dan seterusnya, as Me and Puan Boss terlalu banyak petua yang nak di-share-kan.

Nama belum ada lagi. Comelkan sumandak ni :).

Bye!

Monolog: Tumpang happy.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, January 11, 2013

Jumaat ke-2 2013

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Diam tak diam dah masuk Jumaat yang kedua ditahun yang baru. Apa khabar uolls? Harapnya sihat-sihat sahaja la.

Masuk tahun yang baru ni, makin bertambah pulak kerja I. Tak menang tangan, dan tak tahu yang mana satu  I nak kejar. Yang pastinya, I berjaya tutup account tahun lepas lebih awal dari tahun sebelumnya. Nampak perningkatan disitu. Yeah! Bangga dengan diri sendiri. :p

Dalam pada itu, datang 'sumadak' baru dalam kehidupan salah seorang Bamz Angels. Syukur, Lynn dah selamat bersalin baby girl. Yeay! Rezeki weolls (BAMZ) kata Puan Boss. Me? Me belum kahwin mana leh dapat baby. Dah kawin sok, baru dapat baby. Sok tu bukan esok, tunggu je la bila jodoh tu datang. Doa doa kan aje la.

Seminggu berlalu, I bangun awal dari biasa. Memandangkan MK's pulang ke kampung, I mengambil alih tugas Mama. Kejut dan sediakan sarapan pagi untuk adik bongsu pergi sekolah. Yang jarang-jarang sekali I buat dirumah. Biasanya lepas solat, mesti tidur dan jarang sekali buat sarapan pagi. Ya ya lagi pun I bukannya suka sarapan pagi. Ikut mood aje. Nak makan baru cari, tak cari tak makan la. :p

Menu-menu yang I sediakan dah tentunya makanan orang bujang. Nasi goreng, roti telor, roti peanut butter, naget dan blablabla. Adalah satu hari tu niat nak masak nasi lemak, tapi dek kerana terlajak tidur, makanya mimpi aje la nasi lemak tu . Heeeeee.

Somehow, I rasa macam best pulak sediakan sarapan pepagi. Dengan muka mamai, yang belum dibasuh, capai ceret air untuk masak air, sediakan satu persatu, dan taraaa dah siap less then 20minute. Lama gak eh? Memang la lama, jerang air tu pun dah makan 10minit kot. Sure muka mamai tu cute kan. Oh puji diri tu takpe. Hew hew.

Target dalam hidup mesti adakan. Cakap sahaja tanpa buat apa pun tak guna juga. Sebelum menunding jari kepada orang lain, adalah lebih afdal I betulkan diri sendiri. Tak gitu? :D
Continue my work.

Bye!

Monolog: Redha :)

Diamond ¯\(ツ)/¯

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Wednesday, January 9, 2013

Wordless Wednesday #76

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Sunday, January 6, 2013

Mimpi sampai ke BINTANG ;)

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Alhamdulillah, impian bakal menjadi kenyataan. Tiada kata lain selain bersyukur pada yang Esa. Segalanya dipermudahkan.


Bertempat di Alam Avenue, Padang Jawa semalam, berlangsungnya satu majlis doa selamat secara kecil kecilan dan hanya dihadiri oleh ahli keluarga terdekat. Majlis dijalankan sebelum proses renovation dilakukan. Bertujuan semoga diberkati dan dirahmati, dan yang paling penting direstui oleh keluarga. 

Semoga segalanya dipermudahkan. Insya Allah.

Monolog: Bersyukur :)

Friday, January 4, 2013

Ukiran Jiwa ¯\(ツ)/¯

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.


Hey! Its ur BIRTHDAY!!!

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Bila sampai tahap mengiler memang tak leh tahan. The craziness that I had! Yes, I'm :). Memandangkan hari ni masuk kerja tengahari, dan semalam habis kerja awal, mula keluar perangai giler yang dah lama terkubur. Terasa nak buat kejutan mengejut, tapi macam diri sendiri yang terkejut pun ada.

Balik kerja cari belon, cari kek. Journey dari Kuala Lumpur ke Seremban. Celah gigi je kot hahaha.

Pada mulanya, plan pasang lilin sesiap dan beri salam dan jerit 'Surprise!!! Happy Birthday'. Tapi macam sunyi sepi je rumah si polan ni, makanya dimulakan dengan BBM. Kot la menidur ke kan. Bila BBM, si polan ni otw balik dari klinik. Oh demn! Me dengan Ej yang dah melangkah keluar dari kereta, terus mencicit lari masuk semula ke kereta. Me??? Dah mula panic, start enjin kereta dan undecided nak jalan terus, atau nak ke kiri atau ke kanan. Oh u-turn. Ya, ya I u-turn serious.

Tengah nak u-turn datang lak cahaya lampu dilorong berhampiran dengan kereta I. And the best is, I boleh stop dari u-turn dan menoleh ke arah cahaya kenderaan tersebut. Dan!!!!! Si polan dah nampak I dan Ej. Both of sure gelak besar dalam kereta. Oh oh weolls plak yang ter-surprise.

Happy Birthday Spongebob!!!!!


Tiup-tiup lilin. Make a wish. 


Memilih kek dari Cake Sense, salah satu favourite kedai yang disukai si polan. Symbolic disebalik kek berwarna putih. I sengaja pilih warna putih supaya kehidupan si polan akan sejernih, seputih kek itu. Semoga segala impian dan cita-cita si polan menjadi kenyataan. Insya Allah.

Suap-suap kek. Aummmm.


Makan malam di D'Malee, Sikamat. Meriah! Memang punah diet kalau hari-hari macam ni.


Sebelum pulang, I ikat riben kotak kek kat baju si polan. Haha! Cutenya. Okey si polan yang dimaksudkan adalah Ate :D.

Oke bye!!!

Monolog: Next plan.. 

Wednesday, January 2, 2013

January 2013

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.


Monolog: Kerja keras ;)

Wordless Wednesday #75

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.



Tuesday, January 1, 2013

Happy New Year 2013

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.


Alhamdulillah, bersyukur pada yang Esa, kerana diberi peluang untuk menikmati tahun yang baru. Tiada azam untuk tahun ni. Eh

Tahun ini berbeza dengan tahun-tahun yang sudah. Lebih selesa merelax-relaxkan diri dirumah. Memilih tidak bersesak-sesak diluar yang sudah tentunya serabut disana sini. I memang begitu. Makin ramai manusia, makin I rasa rimas. Eh sombong bunyinyakan? Tidak la sombong, tapi usia sebegini sudah slow down segalanya eh. Hehe

Walaupun menyambut tahun baru di rumah, I masih berpeluang menikmati keindahan pancaran bunga api disetiap sudut. Dari KLCC, membawa ke Dataran Merdeka, The Curve dan Bandar Sunway. Putarajaya tak nampak la kan. Yang lebih indah, boleh nampak Genting Highland. Hanya melihat dari tingkat 11. Ngee

Okey la.

Bye!

Monolog: Berazam untuk tidak berazam :D

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Related Posts with Thumbnails