♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Wednesday, March 18, 2015

BAMZ: Pocket Calender

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera,

Kasih sayang yang melimpah-ruah cuma tidak terluah buat pembaca belog kusam aku ini. Terima kasih kerana masih singgah dan secara tak langsung rating traffic juga naik. Tiada kata lain, hanya ucapan terima kasih. Singgah la lagi.

Baiklah, memandangkan secara kasarnya aku lebih suka share cerita tentang kerja aku, dan aku akan terus terusan bercerita satu persatu project yang ada di tempat aku bekerja. Nama sahaja kerja sebagai pembantu di klinik, bukan hanya kerja-kerja klinik sahaja, dan aku akui kerja disini bukan seperti kerja di klinik yang lain. Aku tidak punya site diluar untuk aku terjah, aku tidak punya kertas kerja yang dirangka oleh orang atas, aku cuma perlu fikirkan cara mana untuk menjadikan klinik aku bekerja ini, adalah klinik lain dari klinik yang lain. Tengok branding warna yang lain pun dah tau, kami memang lain dari yang lain.

Baiklah, cukup aku up kisah belakang tabir kerja aku. Tak perlu nak terlalu detail.

Dah baca entry yang sebelum ini BAMZ: Happy 10th years!???? Okey ini kesinambungan cerita itulah.


Tak pernah nak berangan pun jadi model. Sekali terjadi pulak "model terjun" pocket calender 
.
.
Ini semua sebagai penghargaan kepada semua pelanggan/pesakit yang datang ke Klinik Bamz Healthcare


Instagram Orchid_Anne

Itu je Bye!

XOXO

Wednesday, March 11, 2015

BAMZ: Happy 10th years!

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

#throwback

Holla!!!!

Happy 10 years anniversary Klinik Bamz Healthcare!!!

Februari, genap 10 tahun berkhidmat, satu jangka masa yang lama sepanjang aku berada dalam alam pekerjaan. Sedari awal permulaan, aku berseorangan dan diikuti keluar masuk rakan sekerja, sehinggalah bertemu dengan teman sekerja, yang aku anggap sebagai adik. Nama pun adik beradik, terkadang tu adalah salam faham, perkara biasakan.... Sedangkan suami isteri pun berkelahi, apalagi kami adik beradik kecik ni.

Venue: The Owls Cafe 

Dalam kesederhaan dan kecik kecilan, bila Puan Boss ajak makan waffles, kami pun joooom. Jarang kami dapat makan bersama walaupun ada waktu rehat. Waktu rehat pun ganti berganti. Bekerja yang berkhidmat untuk negara dan lebih kepada keprihatinan masyarakat dalam bidang perubatan ini, lain ragamnya dengan yang duduk office tau.


Walaupun hanya waffles, cukup sempurna bila kita dapat luang masa bersama. Time inilah macam-macam cerita dan luahan perasaan terkeluar. Sangat enjoy!!!


Team-fie! Tulang belakang, orang kuat, Klinik Bamz Healthcare. Memperkenalkan dari hadapan kiri, Dr.Sundra, Lynn, dan Siti. Sebelah kanan hadapan, Puan Boss Dr.Bhamini, me, dan Sue. Semua dah ada chop "mohor besar" kecuali aku. Nak tackle, tackle aku oke. Kahkahkah


We-fie dengan Puan Boss. Alhamdulillah, sangat bersyukur dengan perhubungan yang positive ini. Baru 10tahun, masih banyak tahun dihadapan untuk dikejar. In Sha Allah dengan izin-Nya. Terima kasih diatas jasa budi dan segalanya yang telah Puan Boss hulurkan tanpa mengenal erti perbezaan kaum.

Like Facebook kami Klinik Bamz Healthcare.

XOXO

Thursday, March 5, 2015

FAMILY: Happy 34th Anniversary MK!

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

#throwback

Venue: Chop N Steak, Kampung Baru

15 January 2015, genap 34tahun Ayah dan Mama hisup bersama. Selama 34tahun ni la, aku sebagai anak yang paling sulung dah faham ragam kedua-duanya. Dah masak sangat dengan sekilas kelakuan setiap mereka. Pun begitu, dalam kesederhaan, aku bersyukur masih punya peluang untuk menatapi dan melayani kehendak mereka selagi mampu. Terkadang, aku sebagai anak, mahukan macam-macam aktiviti nak buat bersama mereka. Tapi, yela kalau mereka pun sudah mempuyai aktiviti yang mereka tentukan sendiri. Terkadang, aku akur. (eh kenapa macam sedih je bunyinya, tak tak aku tak sedih lah)


Insan terpenting dalam hidup. Jauh dimata dekat dihati. Pun begitu, seorang dari antara kami on duty, jadi korum tak penuh la hari ini.

“Siblings: children of the same parents, each of whom is perfectly normal until they get together.”– Sam Levenson


Now, aku ikut muka siapa? Ayah atau Mama??? Hiks


Thank You Ezzy for making our tummy happy! And of sure, our PARENTS happy too!!! Syukur Alhamdulillaaaah.

XOXO

Wednesday, March 4, 2015

BAMZ: First Aid & CPR Course with 7th & C Fort Sea Scouts Malacca

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

#throwback


Routine tahunan. Kalau tahun-tahun yang lepas pergi MRO training,  dan kali ini berpeluang untuk mengikuti programme First Aid & CPR , anjuran Klinik Bamz Healthcare. Oh yes! Satu lagi ilmu.

"First Aider in every family" First Aid & CPR Cource at Klinik Bamz Healthcare under CSR (coperate social responsibility) programme. 
.
.
Million thank you to Mr. S. Ramanuja Muniandy Persatuan Bulan Sabit Merah (PBSM) for conducted the courses last weekend. Another great experience, and another certificate in hand too. Insya Allah. Aamiiin

.

.
Thank you 7th & C Fort Sea Scouts Malacca for joining us. You r rock!!!!! 


Dan kali semua LULUS!!!


XOXO

Tuesday, March 3, 2015

Birthday: D3 Singapore THE END

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Trip itinerary: 31th October 2014 = THE END
|| Check Out 
|| SHOPPING 
|| Bye Singapore || Kuala Lumpur

SUMMARY: 
Accommodation; Backpacker "RECOMMENDED" 
Healthy life; everywhere people walking/running/cycling 
Transportation; Easy and friendly 
Food; Malaysian food still the best hahaha

SUGGESTION:
Please wear your sport shoes for long walk


Morning Singaporean!!! Last day in Singapore.

Let's talk about accommodation ya. Baikla memandangkan datang kesini bukanlah beria nak perabih duit shoping bagai, yang dimana kat Malaysia pun boleh dapat cuma harga sini sebenarnya lebih berbaloi. Tapi ya la kan, matawang Malaysia kecil bila kat sana convert duit sana jadi la sikit hahhaa.


Dalam banyak-banyak tempat yang aku cari untuk tinggal, akhirnya aku memilih The POD. Terletak di Beach Road tidak jauh dengan Parkroyal. Giler sempoi duduk sini. Pada yang pernah duduk asrama masa sekolah dulu, sure akan terkenang-kenang zaman per-asrama-an tu. Itu adalah salah satu sebab kenapa aku pilih tempat ni. Aku tak pernah duduk kat mana-mana asrama (tapi masa pergi kelas/kelab motivasi masa tu adalah). Jadi inilah masanya untuk merasa zaman yang tak terpeluang itu. Wink!


Sebelum bersiap check out, kita sarapan dulu! Breakfast ala buffet. Makan aje la apa yang ada dan boleh repeat sampai kau muak. Orang tua kata, makan sebelum lapar, berhenti sebelum kenyang, dan ingat la orang belakang. Quiche dia sedap!!!


Lagi sedap bila kau boleh buat coffee kau sendiri. Ergh jakun sekejap bila boleh tekan-tekan machine tu. Itu laaaaa jadinya bila zaman muda tak berkesempatan jadi coffee barrister. Nah kan dah teruja. Macam mana nak buat??? Nampak capsule diatas tu, capsule tu dipanggil Nepresso capsule (minta dekat kaunter ok). Tapi boleh dapat satu capsule aje kot. Ntah, aku pun tak tanya. Pilih la warna yang berkenan, yang mewakili kepekatan dan umppph coffee tersebut. Aku?? Dah tentu pilih yang paling keras dan pekat. Pehtu letakkan Nepresso tu kat machine, tekan dan tunggu la air keluar. Aaaaa siap untuk diminum. Mudah kan.


Taraaaaa!! Selfie dalam bilik. Nah! Awesome taaaak macam asrama kan? Siap ada tingkat atas bawah lagi. Pada yang nak privacy, tempat ni memang tak sesuai. Sebabnya, dah nama pun macam asrama jadinya, pakai double decker katil la kaaan. Pehtu kena panjat bagai, nasib la kalau dapat katil blah atas. Ada dua pilihan, nak double atau single. Jangan risau juga, untuk gegirls yang nak menginap disini, ada Pod untuk Female only. In Sha Allah takde gangguan yang bukan-bukan. Tapi, untuk aku, aku pilih Queen Pod, ateeeeer tidur lasakkaaan. Huhuuu

Untuk menjaga kebersihan, masuk kekawasan bilik ni, kena buka kasut. Jangan risau, kasut mahal korang tu boleh letak dekat dalam looker di luar bilik kau orang tu. Takkan hilang sebab CCTV ado. Hihii

 Credit picture Google

Taraaaaa bathroom untuk mandi dan bersiap bagai. Siap ada hair dryer, iron board bagai. Jangan risau ye kawan-kawan, shower room memang tertutup tak terbuka. Tapi, jangan la kau pergi cari bathtub pulak. Kat sini memang tak dooooo.

Checkout and bye bye The Pod. Beli buah tangan untuk keluarga dan bye bye Singapore!!!

Will come here again!!!

The END

XOXO
Related Posts with Thumbnails