♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Tuesday, March 3, 2015

Birthday: D3 Singapore THE END

Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Trip itinerary: 31th October 2014 = THE END
|| Check Out 
|| SHOPPING 
|| Bye Singapore || Kuala Lumpur

SUMMARY: 
Accommodation; Backpacker "RECOMMENDED" 
Healthy life; everywhere people walking/running/cycling 
Transportation; Easy and friendly 
Food; Malaysian food still the best hahaha

SUGGESTION:
Please wear your sport shoes for long walk


Morning Singaporean!!! Last day in Singapore.

Let's talk about accommodation ya. Baikla memandangkan datang kesini bukanlah beria nak perabih duit shoping bagai, yang dimana kat Malaysia pun boleh dapat cuma harga sini sebenarnya lebih berbaloi. Tapi ya la kan, matawang Malaysia kecil bila kat sana convert duit sana jadi la sikit hahhaa.


Dalam banyak-banyak tempat yang aku cari untuk tinggal, akhirnya aku memilih The POD. Terletak di Beach Road tidak jauh dengan Parkroyal. Giler sempoi duduk sini. Pada yang pernah duduk asrama masa sekolah dulu, sure akan terkenang-kenang zaman per-asrama-an tu. Itu adalah salah satu sebab kenapa aku pilih tempat ni. Aku tak pernah duduk kat mana-mana asrama (tapi masa pergi kelas/kelab motivasi masa tu adalah). Jadi inilah masanya untuk merasa zaman yang tak terpeluang itu. Wink!


Sebelum bersiap check out, kita sarapan dulu! Breakfast ala buffet. Makan aje la apa yang ada dan boleh repeat sampai kau muak. Orang tua kata, makan sebelum lapar, berhenti sebelum kenyang, dan ingat la orang belakang. Quiche dia sedap!!!


Lagi sedap bila kau boleh buat coffee kau sendiri. Ergh jakun sekejap bila boleh tekan-tekan machine tu. Itu laaaaa jadinya bila zaman muda tak berkesempatan jadi coffee barrister. Nah kan dah teruja. Macam mana nak buat??? Nampak capsule diatas tu, capsule tu dipanggil Nepresso capsule (minta dekat kaunter ok). Tapi boleh dapat satu capsule aje kot. Ntah, aku pun tak tanya. Pilih la warna yang berkenan, yang mewakili kepekatan dan umppph coffee tersebut. Aku?? Dah tentu pilih yang paling keras dan pekat. Pehtu letakkan Nepresso tu kat machine, tekan dan tunggu la air keluar. Aaaaa siap untuk diminum. Mudah kan.


Taraaaaa!! Selfie dalam bilik. Nah! Awesome taaaak macam asrama kan? Siap ada tingkat atas bawah lagi. Pada yang nak privacy, tempat ni memang tak sesuai. Sebabnya, dah nama pun macam asrama jadinya, pakai double decker katil la kaaan. Pehtu kena panjat bagai, nasib la kalau dapat katil blah atas. Ada dua pilihan, nak double atau single. Jangan risau juga, untuk gegirls yang nak menginap disini, ada Pod untuk Female only. In Sha Allah takde gangguan yang bukan-bukan. Tapi, untuk aku, aku pilih Queen Pod, ateeeeer tidur lasakkaaan. Huhuuu

Untuk menjaga kebersihan, masuk kekawasan bilik ni, kena buka kasut. Jangan risau, kasut mahal korang tu boleh letak dekat dalam looker di luar bilik kau orang tu. Takkan hilang sebab CCTV ado. Hihii

 Credit picture Google

Taraaaaa bathroom untuk mandi dan bersiap bagai. Siap ada hair dryer, iron board bagai. Jangan risau ye kawan-kawan, shower room memang tertutup tak terbuka. Tapi, jangan la kau pergi cari bathtub pulak. Kat sini memang tak dooooo.

Checkout and bye bye The Pod. Beli buah tangan untuk keluarga dan bye bye Singapore!!!

Will come here again!!!

The END

XOXO

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails