♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Friday, March 29, 2013

Angin Syurga ¯\(ツ)/¯

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Wednesday, March 27, 2013

Wordless Wednesday #87

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Friday, March 22, 2013

Bintang¯\(ツ)/¯

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Wednesday, March 20, 2013

Wordless Wednesday #86

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Monday, March 18, 2013

Official Opening: f8 Photography Studio

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

13/03/2013 - 8.00pm









Huraian..
1) Melangkah naik ke studio, uolls akan disajikan dengan gambar-gambar yang menjadi koleksi photographer profesional.
2) Pintu masuk f8 Photography Studio.
3) Selamat Datang :D. 
4) Lagi koleksi milik photographer menghiasi dinding didalam studio.
5) VVIP yang hadir. 
6) Talent yang mengayakan koleksi dari Angsa Putih Fashion House.
7) Orang kuat, penyokong-penyokong, rakan-rakan yang sporting.
8) Berada disini, jangan lupa check in :D.

Amacam? Cantik tak???

Permulaan cerita kali ni. I mulakan dengan sebahagian gambar yang I ambil dari laman Facebook milik f8 Photography Studio. Jangan lupa page like facebook ini.


Apa yang boleh I cerita tentang studio ini.

Ditubuhkan hasil gabungan idea 3rakan niaga, Zefri, Ezzy dan Nurul. Ya ya, Ezzy adalah adik I, yang sebelum ini menjadi freelance photography dengan Soulmate Photography.

Studio, yang menyediakan kelengkapan dan pelbagai kemudahan photography. Dari photo shoot, lighting, wedding photo dan seangkatan dengannya. Ya, video pun buat juga. I nak cerita panjang-panjang pun, bukan I reti sangat dalam bidang ni. Tang ini, uolls boleh contact Zefri dengan Ezzy sendiri. I dah tepek alamat dan no phone kat atas tu. Disamping itu, terdapat juga butik pakaian, yang dimiliki oleh Nurul, pemilik Angsa putih Fashion House. Jangan lupa like link tertera :D



Nothing much nak cakap pun. Cuma rasa bangga, at least adik I berjaya ke tahap yang seterusnya. Hopefully akan success sampai ke tahap yang diingini.




Sempat juga MK's merakamkan kenangan bersama. Bro tolong framekan satu untuk I. Hehehe

Bye!

Monolog: Ya Allah, aku bersyukur dengan apa yang aku ada. Walau aku tidak sempurna mana. Amin.

Friday, March 15, 2013

Kembali ¯\(ツ)/¯

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

BAMZ:Annual Dinner 2013

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Date: 10 March 2013
Event: Bamz Annual Dinner 2013
Venue: JAKE's Charbroil Steaks, Starhill Gallery






Seperti yang terlihat, annual dinner kali ini lengkap dengan keluarga masing-masing. Terkecuali la Puan Boss I yang selalu simpan suami dan anak-anak beliau dirumah. Katanya...

"Ini makan malam bersama staff bukan keluarga I"

I yang bujang trang tang tang, seperti biasa, diberikan quota yang lebih dari satu. Maka dengan itu, I heret dua beloved brother I dan juga kawan baik I join makan sekali. Tak terfikir nak bawa sekalipun, Puan Boss akan request sendiri. Lagi meriah suasana katanya.

Bila dah duduk semeja, memang la bercampur aduk cerita. Dari yang sudah punya anak, yang bakal dapat anak, dan seterusnya yang masih dalam honeymoon mood. Yang bujang, yang sudah ada business sendiri, yang masih study tak terlepas jadi bahan borak. Itulah dia family BAMZ. We share everything.

Diam tak diam, hampir 9tahun I kerja kat sini. Dah masak dan rentung dengan segala kerja rasanya. Alhamdulillah selesa rasanya sepanjang berada disini. Cuma biasa la kalau stress sana sini tu. Nama pun kerja kan. 

Terima kasih Puan Boss, untuk dinner kali ini. Moga-moga ditahun ini, akan lebih melimpah ruah hendaknya rezeki kita. 

Sekian.

Monolog: .....

Thursday, March 14, 2013

Selepas 3tahun... Sexy

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

09/03/2013-Sabtu

Setelah bertangguh-tangguh, akhirnya mengambil keputusan untuk menukar "kaki" Sexy yang semakin haus di ratah dek jalan tar. Sebelum mengambil keputusan untuk ganti yang baru, secara tak langsung sebagai seorang yang kurang arif tentang kenderaan automotive ni, I pun buat survey. Buat survey bukan setakat terjah dari satu kedai ke satu kedai tayar kereta. I juga akan bertanya pada kawan-kawan yang arif bab tukar menukar ni. Dapat kedai yang boleh kautim harga, lagi bagus. Jimat cermat membawa berkat.

Antara banyak-banyak jenama tayar yang ada dipasaran, I memilih tayar Continental. Entah kenapa, walaupun bukannya berpengalaman sangat, tapi mungkin disebabkan, pada awal penggunaan si Sexy ni, "kaki" itu yang dipakai maka, adalah lebih baik setia pada yang satu. Walau sebenarnya, tidak la berapa nak beza harga diantara tayar tayar yang lain.


Alhamdulillah, 3/3 urusan penting telah pun selesai untuk bulan ni.

Terima Kasih Ya Tuhan.

Monolog: AMIN

SDF:Kita Bakoooor Kita Bakooor

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

09/03/2013-Sabtu

Hulla huppp hulla huppp hullalalaaa hulla hupppppp.

I'm back! Macam kejap ada, kejap tiada. Itu biasa la. Kalau la kawasan perumahan I mesra dengan line broadband, sudah tentu-tentunya I akan grab satu dan I akan mengomel banyak-banyak kat belog kusam I ni. Ini tak, tunggu masa free-free, tengah takde kerja baru la I dapat nak mengarang. Oh Puan Boss, bukan I nak curi tulang, tapi nak refreshkan otak aje. Heheheee.

Nak storykan story, hari Sabtu yang lepas, SDF berkampung di Bagan Lalang, Sepang. Saja bertukar angin. Lari dari kesibukan kota. Curi masa yang sentiasa tak cukup masa. Alhamdulillah diperkenankan oleh-Nya pertemuan sesama weolls kali ini.

Bergerak ke Bagan Lalang, hampir pukul 4petang. Biasa la, janji melayu memang jarang ditepati.

Sedang berseronok konvoi 3kereta, dikejutkan dengan jalan yang tersangat-sangat jem. Tahu kenapa puncanya?



Ye, ada lori terbalik di sebelah kiri, yang menyebabkan jalan sebelah kanan, berbaris panjang. Biasa lah, pemandu-pemandu di Kuala Lumpur ni sangat prihatin lagi-lagi bab kemalangan ni. Mesti nak tengok. Credit picture JaiShen. Ngeee


Dalam pukul 530petang, sanpai di destinasi. Cari port dan meneruskan pembakaran secara terbuka. Kita bakooor kita bakooor. Credit picture MystaArmani.


Gambar memang tak banyak, sebab berperang dengan asap, arang dan angin semulajadi. Ada yang pasang khemah, ada yang susun atur. Semua kerja terbahagi. Upah, makan sama-sama. Hehe. Credit picture. MystaArmani.

Selesai makan, layan Uno se-round. Sambil dengar lagu. Sambil bercerita hal masing-masing.

Jam 10malam, pulang ke rumah masing-masing. Akan repeat sekali lagi. Insya Allah.

Sekian.

Monolog: Fun!

Wednesday, March 13, 2013

Wordless Wednesday #85

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Friday, March 8, 2013

Absolutely (Story Of A Girl) ¯\(ツ)/¯

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Wednesday, March 6, 2013

Selamat Pengantin Baru kepakkepungkepakkepung

No comments:
Assalamulaikum, Salam Sejahtera.

Chak!

Jangan terkejut, relax relax. Nothing much nak cerita. Sekadar singgah kat belong kusam I ini untuk meredakan tahap stress yang bersarang dalam kepala I ini. Oh oh stressnya. Stress la sangat *tangan dibahu mata diatas. Cer buat :p.

Congratulations!

Mukadimah diperenggan yang kedua. Tak lewat lagi nak wish kaaan, masih fresh-fresh manis gitu. Tahniah buat pasangan pengantin yang melangsungkan majlis persandingan pada hujung minggu lepas. Siapa itu?? Taraaaa yang pasti bukan I okey. Kalau I yang bersanding, belum tentu lagi berlangsungnya majlis selama tujuh hari tujuh malam berturut-turut. Ehem belum tentu majlis berderet-deret hari ye. Yang pasti, bersanding tu akan ada. Kasi heboh satu key ell. Eh ini semua poyo!

Hokey hokey. Siapa yang bersanding sebenarnya ni. Macam mana nak cakap eh, macam mana nak cerita eh. Yang pasti, I kenal dengan kedua-dua mempelai. Dua-dua oke, bukan I kenal salah seorang je. Sebabnya, memang dah kenal rapat dengan keduanya. Yang lelaki, anak buah kepada Mak Aji. Yang perempuan pulak, anak angkat kepada adik ipar Mak Aji. Siapa Mak Aji? Mak Aji mak angkat I laaaa. Jadi, weolls bersaudara angkat la. Amboi kerlaaaaaaaas keluarga angkat ini.


Santeknyaaaaaaaaaaa pelamin. Pink pink. Tapi lagi cantik warna oren. :p


I tengok dari jauh aje. Tunggu turn paksa rela jadi penyanyi jemputan. Konon!

Selamat Pengantin Baru buat Mila dan Rashid. Semoga ikatan perkahwinan ini akan berkekalan sehingga akhir hayat. Dan dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehan. Amin.

I bila lagi???? Masih menunggu hokeey hikhik. Ehem cik abang sila kumpul duit banyak-banyak. Ye awak la cik abang. Ye awak. Tah siapa la cik abang tu. Tunggu aje laaaa. Propa kena ada eh....

Bye!

Monolog: Sewel!!

Wordless Wednesday #84

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Friday, March 1, 2013

Stay¯\(ツ)/¯

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Goodbye February, Hello March

No comments:
Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Related Posts with Thumbnails