♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Thursday, March 14, 2013

SDF:Kita Bakoooor Kita Bakooor

Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

09/03/2013-Sabtu

Hulla huppp hulla huppp hullalalaaa hulla hupppppp.

I'm back! Macam kejap ada, kejap tiada. Itu biasa la. Kalau la kawasan perumahan I mesra dengan line broadband, sudah tentu-tentunya I akan grab satu dan I akan mengomel banyak-banyak kat belog kusam I ni. Ini tak, tunggu masa free-free, tengah takde kerja baru la I dapat nak mengarang. Oh Puan Boss, bukan I nak curi tulang, tapi nak refreshkan otak aje. Heheheee.

Nak storykan story, hari Sabtu yang lepas, SDF berkampung di Bagan Lalang, Sepang. Saja bertukar angin. Lari dari kesibukan kota. Curi masa yang sentiasa tak cukup masa. Alhamdulillah diperkenankan oleh-Nya pertemuan sesama weolls kali ini.

Bergerak ke Bagan Lalang, hampir pukul 4petang. Biasa la, janji melayu memang jarang ditepati.

Sedang berseronok konvoi 3kereta, dikejutkan dengan jalan yang tersangat-sangat jem. Tahu kenapa puncanya?



Ye, ada lori terbalik di sebelah kiri, yang menyebabkan jalan sebelah kanan, berbaris panjang. Biasa lah, pemandu-pemandu di Kuala Lumpur ni sangat prihatin lagi-lagi bab kemalangan ni. Mesti nak tengok. Credit picture JaiShen. Ngeee


Dalam pukul 530petang, sanpai di destinasi. Cari port dan meneruskan pembakaran secara terbuka. Kita bakooor kita bakooor. Credit picture MystaArmani.


Gambar memang tak banyak, sebab berperang dengan asap, arang dan angin semulajadi. Ada yang pasang khemah, ada yang susun atur. Semua kerja terbahagi. Upah, makan sama-sama. Hehe. Credit picture. MystaArmani.

Selesai makan, layan Uno se-round. Sambil dengar lagu. Sambil bercerita hal masing-masing.

Jam 10malam, pulang ke rumah masing-masing. Akan repeat sekali lagi. Insya Allah.

Sekian.

Monolog: Fun!

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails