♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Sunday, May 31, 2009

GenTing HighlaNd

Haloya... Nak share ngan U all mana aku pergi last Saturday... Semperna menyambut ulangtahun _____ (terpaksa dirahsiakan). Memandangkan aku ni da lama tak pergi jalan2, jadi aku minta cuti dari Boss aku. Thank you boss.. Nasib baik approved tau. Ye la nak tinggalkan klinik pun aku rasa serba salah. Mana taknyer yang menjaga klinik budak2 baru. Masih tak tahu banyak benda dalam klinik. Takpe bagi aku tenangkan otak dulu, balik dari cuti, aku share apa2 yang patut pasal klinik ngan budak berdua ni. Jangan marah tau JESSY n SUE. Sis tinggalkan u all berdua... Destinasinyer adalah GENTING HIGHLAND. Tak jauh mana pun... Mulanya ramai la yang nak join kitorang ni. Tapi memandangkan masing2 ada game futsal, game silat, comitment kerja, aku pun tak kesah. sentiasa memahami... Moh ler baca... Pic kali ni memang banyak... Layan jer r

7.00pagi - Bangkit dari tido. Plan pada mulanyer nak bangun pukul 6.00 pagi. Pagi la sangat. Ye la janji melayu biasa la kan. Sudahnyer pukul 7.00 pagi baru bangun. Tapi masa aku bangun dari tidur, aku tengok jam, da pukul 6.15 minit pagi. Ingatkan lewat 15 minit je. Rupanyer 1 jam.. Huh.. Mandi2 dan kejutkan sapa2 yang patut...

8.00 pagi - Semua da bersiap, kami gerak dari rumah. Dengan lafaz BISMILLAHIRAHMANIRAHIM, minta2 perjalanan kami selamat. Ye la belum pernah pergi kesana naik bas. Ni la kali pertama. Sebelum ni naik keta, van, bas sekolah rombongan katakan... Hehehee. Tengok la muka2 yang semangat nak pergi jalan2 ni. Mana aku? Ler sapa lagi yang nak amik pic ni kalau bukan aku yang snap. Nama jer empunya camera. Huh takde yang sudi nak tangkap pic aku. Cian kan. Takpe2...





8.30 pagi - Da sampai kat comuter. Layan pic ye.. Tapi kan kesian. Pic KROL tak sempat nak amik. Hahaa..Sori KROL







8.45 pagi - Masih menanti ketibaan train... Menuju ke KL SENTRAL. Tengok la reaksi kami waktu itu...




9.15 pagi - Kami da sampai KL SENTRAL. Tanpa berlengah lagi terus menuju ke kaunter tiket. Sampai2 kat kaunter dari jauh ada sign mengatakan next bus 2.00 petang. Aduh mengeluh masing2. Ni la padahnyer kalau berjalan main redah je. Bukan tak tau, musim cuti sekolah da mula. Hehehe... Biasa la kami ni... Redah je sentiasa. Lepas berbincang kami pakat naik bus kat PEKELILING. Tapi kalau naik kat sana tak dapat nak naik SKYWAY la. Huh frust aku mendengarnyer. Pun begitu perjalanan harus diteruskan. So, kami tahan la teksi. Dalam teksi, kami minta pendapat abang teksi tu kat mana lagi kaunter tiket berpakage ke GENTING. Abang tu pun mencadangkan kat ONE UTAMA. Peh patah balik pulak... Takpe2 SKYWAY punya pasal, so patah la balik...


9.45 pagi - Sampai sudah kat ONE UTAMA. Huh kalau tahu kat OU ada bus pergi GENTING, tak payah naik teksi. Bawa kereta lagi senang parking je kat situ. Terus ke kaunter tiket. Ye la takut tiket abis. Alhamdulillah dapat gak tiket ke sana. Bus pukul 11.00 pagi. Yeaaaaa... Walaupun lewat. takpe SKYWAY punya pasal... Ahaks...


10.00 pagi - Memandangkan bus bertolak lagi 1 jam, perut masing2 pun da berbunyi gendang cina+dangdut goyang inul, kitorang pun pergi la sarapan pagi. Dimana...? Mamam kat OTAK-OTAK PLACE, ONE UTAMA. Masuk je sini, macam kembali ke zaman dulu2. Lagu2 dan suasana macam keadaan dulu. Eh aku penah merasa ke keadaan tu. Ahaks. Sementara menunggu makanan sampai, kitorang pose dulu. Hahaaaa... Tengok la pic seterusnyer...




10.45 pagi - Da settle makan kitaoranng pun terus ke perhentian bus. Sambil menunggu sempat pose lagi tau. Panas tau...

Ni la tiket kitorang... Tiket pergi dan balik tau...



:<>
:> KROL n EJ yang macam bergaduh..


11.00 pagi - Kitorang da pun naik bus. Tak sempat nak amik no sit kitorang. Da excited sangat. Dalam bus siap lagi pose ok. Tu semua penting... Hahahahaa.... Eh ni semua kenangan tau.





12.00 tengahari - Da sampai kat GENTING SKYWAY. Tergamam jap bila aku tengok suasana time tu. Peh ramai giler. Lupa pulak musim cuti sekolah da start. Macam2 ragam orang aku tengok. Majoriti family n student. Hm... Sempat lagi pose masa menunggu tau...




1.00 petang - Setelah lebih 1 jam menanti, tiba la giliran kitorang naik SKYWAY. Peh aku yang entah berapa kali naik SKYWAY ni, masih lagi gayat. Tapi berani kan diri jugak la. Aku ni memang tak berani ngan tempat tinggi2. Walaupun rumah aku tingakt 5 je, nak pandang bawah pun aku amat gerut. Kelakar kan. Pun begitu aku berani kan gak diri untuk memandang kebawah sewaktu perjalanan naik ke GENTING, dalam pada itu, aku sempat gak snap view yang ada kat situ... Kitorang pun sama gak dek kerana nak hilangkan rasa takut, pose lagi. Jom layan...



1.30 petang - Sampai da kat puncak GENTING HIGHLAND... Disebabkan banyak sangat pic, n nak story pun panjang berjela, hehee jom layan pic je r....



Dari SKYWAY menuju ke OUTDOOR park



Masa ni lalu kat hotel GENTING. Da kebetulan lalu kat situ jadi bergambar la jap... Heheee



Sementara berfikir nak naik yang mana dulu, pose lagi. Ni semua kenangan tau..



Tunggu turn nak naik SPINNER..


Muka2 kitorang sebelum SPINNER bergerak. Cuak sebenarnya, tapi control cun...



Pening2 turun dari SPINNER, pergi pulak PIRATE TRAIN...



Ramai sangat tunggu turn lagi... Pose dulu la...



Pose lagi sebelum PIRATE TRAIN bergerak. Ada apa kat dalam ek... Seram ker...?



Keluar dari PIRATE TRAIN yang amat la "menakutkan" tu, pose dulu kat beca yang cantik ni. Sebenarnya, aku bantai tutup mata je sepanjang jalan PIRATE TRAIN tu, takut mengigau.. Hahahaa leh terima ke alasan tu...



Sebelum ada orang marah aku panjat bus ni, cepat2 aku soh JESZ snap pic... Hahahaa



Public phone ni tempat wajib nak bergambar. Konon kat oversea la... Oversea luuu...



Masuk SUNGAI REJANG. Peh beratur lagi. Alang2 da sampai, tunggu la... Snap lagi..

Muka2 kami sewaktu di SUNGAI REJANG... Tak leh snap banyak2 la...

CRAZY SPACE LAB menunggu juga tau ingatkan tak ramai...



Abadikan kenangan...




BERYL'S CHOCOLATE WONDERLAND.. Our favourite "coklat oh coklat"Hehehe.. Kalau da nama pun favourite, kitorang beli la sikit... Wat makan sendiri2 je...


5.30 petang - Da puas pusing2. Da sampai masa tuk balik. Karang terlepas bus lak. Masa memang cemburu ngan kitorang ni. Nak naik game yang lain2 pun da tak sempat. Mana je pergi ramai giler manusia. Pergi salah time la. Tapi takpe puas ati gak dapat buang stress walaupun singkat. Dalam kepenatan tu sempat lagi pose dalam SKYWAY...





7.00 malam - Alhamdulillah. Da sampai kat ONE UTAMA. Perut pun da lapar sangat. Bukan takde benda nak makan masa kat GENTING, takut naik benda2 yang memeningkan kepala, tak pasal2 terkeluar semua lik. Jadinya kami singgah makan TEPPANYAKI...


Sementara menunggu abang ni masak, aku snap gambar abang ni. Tok hilangkan mamai. Ye la dalam bus tadi kitaorang melelapkan mata sekejap. Penat tau...



Makanan pun da sampai. Ini la yang kami order.... Seraaaaang... Nyum2... Lapor....


Wajah2 kami yang kepentan... Makan2...


8.15 malam - Selesai sudah. Alhamdulillah.... Pusing2 ONE UTAMA jap. Settle je balik rumah...


Sekian... Panjangkan.... Ada lagi cerita nak story tau... Stop dulu... DAAAAAAAAAAA




No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails