♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Sunday, August 26, 2012

Cara jiran baru menyapa :))

Assalamualaikum, Salam Sejahtera.
Zaman dah moden. Tapi cara menegur tak moden.
Well, sebagai jiran baru di kawasan yang baru, dah tentunya I belum kenal peel dan karenah manusia baru. Wah semuanya baru. Mungkin juga environment baru. Yea, serba serbi baru (but bukan seratus peratus baru). Eh banyaknya baru. Pun begitu, I tetap I yang dulu. Percayalah diikuti dengan lagu Dato' Siti Nurhaliza.
Okey I merepek.
Entry ni bukan nak lepas geram, but somehow I rasa I geram. Eh bukan geram, tapi marah. Eh tak marah, tapi frust. Eh bukan frust, tapi sakit hati. Eh mana satu ni. Macam ini la, mungkin combinasi ketiga-tiga perkara diatas. Kesimpulannya? Terpulang pada uolls.
Semua kenal kan gambar di atas. Awesome! Kalau uolls memang bijak. Tak tahu kalu, pi google okey.
Apa gunanya?
Gunanya untuk menebuk lubang di dinding.
Nak dicarikan cerita, I ni menebuk la lubang. Bukan saja-saja nak tebuk. Tempat baru ni, takde rill untung langir. Makanya, I menebuk la dinding. Dinding batu, makanya I gunakan drill untuk memudahkan kerja. Kalau dah namanya drill, sure la agak bising. Mana ada drill yang takde bunyi. Kalau ada, show it please.
Sedang kusyuk I men-drill, datangla seorang jiran yang datangnya dari tingkat atas (mungkin).
"Buat apa tu?"
"Tebuk lubang la bang"
"Malam tadi menukang, siang men-drill. Bising"
"Eh, mana ada saya menukang malam tadi"
"Takde ke?"
"Rumah sewa ke rumah sendiri"
"Rumah sendiri. Kenapa bang ada masalah"
"Telinga saya ni binggit, kepala pun goyang-goyang" siap dengan mimik muka berkata-kata
"(Muka hairan++++)"
"Jangan over sangat"
"Apa pulak over bang, tebuk lubang dinding saya kot, saya buat waktu siang kot"
Jiran tersebut berlalu dengan jelingan. Wah! Begini caranya ke menegur? Panas hati I ni tak terkata. I tak pedulik, tetap teruskan men-drill. Disebabkan combinasi ke tension tadi datang sekali, terus tak menjadi tebukan tersebut. Argh! Damn u neighbour (nangis dalam hati).
I buat time siang kot. Pukul 3petang. Kalau 3pagi I kena sound gitu okey la. Terus mood out.
Sekian.
Monolog: Terbantut
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.











No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails