♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Sunday, August 19, 2012

1Syawal1433

Assalamualaikum, Salam Sejahtera
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْم
3x اللهُ أَكْبَرُ، اللهُ أَكْبَرُ، اللهُ أَكْبَرُ، لآ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَ اللهُ أَكْبَرُ، اللهُ أَكْبَرُ وَلِلَّهِ الْحَمْدُ
اللهُ أَكْبَرُ كَبِيْراً، وَالْحَمْدُ لِلَّهِ كَثِيْراً، وَسُبْحَانَ اللهِ بُكْرَةً وَأَصِيْلاً،
لآ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَلاَ نَعْبُدُ إِلاَّ إِيَّاهُ مُخْلِصِيْنَ لَهُ الْدِّينَ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ،
لآ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ، صَدَقَ وَعْدَهُ، وَنَصَرَ عَبْدَهُ، وَأَعَزَّ جُنْدَهُ وَهَزَمَ الْأَحْزاَبَ وَحْدَهُ.
لآ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَ اللهُ أَكْبَرُ، اللهُ أَكْبَرُ وَلِلَّهِ الْحَمْدُ.

......人
....( ◎ )_________人
..║ ∩║____.-:'''"''"";-.
..║ ∩║___(*(*(*|*)*)*)
..║ ∩║_. ║∩∩∩∩║
┏┉⌣̊┈̥-̶̯͡♈̷̴✽̶┄┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┉┓. ┆Ramadan meninggalkan kita
▓ Syawal pula menjelang tiba
┆Rendang ketupat sudah tersedia
▓ Selamat Hari Raya!!!
└┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈⌣̊┈̥-̶̯͡♈̷̴✽̶⌣̊✽̶
┏┉⌣̊┈̥-̶̯͡♈̷̴✽̶┄┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┉┓.
✽ MAAF ZAHIR & BATIN ¯\(ツ)/¯
└┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈⌣̊┈̥-̶̯͡♈̷̴✽̶⌣̊✽̶
♥ MK's Family
Sibuk ke uolls? Iolls pun sibuk. Sibuk² pun masih sempat nak check in kat belog ni. Well, menulis adalah satu terapi yang baik untuk diri sendiri. Selain dari dok bbm/watsapp, menulis juga boleh meredakan segala kemarahan dihati. Tak caya, cuba buat.
Kalau dulu, cara I meluahkan isi hati dengan menulis di atas kertas kajang, dan kertas itu kemudiannya dibakar. La ni dah advance sikit, menulis dalam belog. Tapi tidak la dibakar uolls. Nangis la I satu entry nak bakor! Berapa kali pulak nak beli laptop baru. Itu baru laptop. Bersiaran langsung dengan blackey blom kira lagi. Mak bankrup nokssss. Muahaa
Dalam gumbira, hati rasa sayu. Sunyi pun ia. Kenapa?
Asal bulan August je, mesti begini la uolls. Lagi² seminggu lagi Malaysia menyambut Merdeka yang ke 55. Ini bermakna, 12tahun arwah adik pergi meninggalkan I (kalau tak salah hitung).
Dikatakan, setiap yang telah pergi ke rahmatullah, akan pulang ke rumah bila tibanya Ramadan. Betul kan uolls?

Sepanjang Ramadhan, I terasa akan kehadiran arwah adik dirumah I. Dapat I rasakan, sepanjang I menyiapkan order customers, arwah menemani dan melihat setiap geri I dari balik² pokok pisang dibelakang rumah. Setiap seminit, pasti I menoleh disitu, dengan harapan, dapat melihat wajahnya. Malangnya, beliau tidak mahu tunjukkan wajahnya, hanya sekadar perasaan dari naluri beliau yang ingin dikatakan, "Saya pulang". Hati merasa sangat rindu. Andai arwah ada lagi, pasti keadaan dirumah ini riuh. Al-Fatihah.
Hmm okey la uolls. I nak sambung buat kerja. Sementara nak menunggu kedatangan orang masjid datang ber-takbir raya ni, jadi la anak dara yang baik. Ye dok hehe.
Monolog: Semoga kau berbahagia di Syurga-Nya.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.









No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails