♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Thursday, August 2, 2012

Nak cuba!!! Mesti cuba!!!

Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Mood takde, takdenya mood T_T

Tak cukup tidur. Tak cukup rehat. Tak cukup makan. Tak cukup minum. Hahaha

Ramadhan tahun ni tak sama macam Ramadhan tahun2 yang lepas. Kalau tahun lepas, more relax2, tapi tahun ni more busy2. Siang bekerja, malam pun berkerja. Alhamdulillah, berkat kekuatan yang ada, digagahkan juga. Mama boleh, sure I pun boleh <---- sedapkan hati tau.

Kalau tahun2 yang dulu, bila datang je bulan Ramadhan, bukan main seronok nak cuba resepi itu dan ini untuk berbuka dan sahur. Dah pulang bersama family ni, semua tersedia. Malas pun menjadi2. Kenapa?? Takde jawapan hehe.

Kawan2 kat FB dan Twitter yang ada masa nak menyediakan juadah mereka, rajin la dok tayang gambar hasil tangan mereka memasak. Oit! I giler rasa jeles okey. Sangat jeles, I super busy tak boleh nak buat semua tu waaa <--- minta simpati.



Menarikkan gambar Pavlova ni, bila nak cuba buat..? Dari sebelum puasa, sampai sudah puasa, tak terbuat2. Bahan2 dah ada, tapi masa tak ada. Macam mana? Mana sangat la mencemburui. Ada masa mesti buat. Itu mesti!!!


The simplest cake I had done before. Rasa sangat nak buat, Tapi nak buat jenis lain.


Nak buat macam gini. Mampu tak nak buat. Amboi angan2 tinggi la kan. Boleh, mesti boleh!!!!


Akhir sekali Red Valvet Cupcakes. Nak buat juga!!!! Last time buat cake jadi mendap. Now cupcakes pulak. Amboiii.

Ada masa buat la... Jangan nak tayang gambar aje T_T <--- cakap kat diri sendiri.

Terima kasih Google kerana menyediakan gambar2 yang menarik. Sungguh berjaya membuatkan hati berkobar2 nak buat. Mana satu nak buat ni, yang tu yang tu yang tu tungguuuuuu.

Bye!

Monolog: Suka ko la labu!! 

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails