♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Friday, June 26, 2015

BAMZ: UNFORGETTABLE Summer , BALI - PART II

Assalamualaikum, Salam Sejahtera....

Cerita yang berikut berkaitan dengan link yang lepas. Mohon klik untuk rujukan percutian anda. Aku dah pesan awal-awal jangan kata aku tak payung. Ngeeee

BAMZ: A BENEFITS PACKAGE...

BAMZ: ... FULL OF SURPRISES

BAMZ: Summer HOT day, BALI

BAMZ: UNFORGETTABLE Summer , BALI - PART I

Masih ingat dengan pertanyaan entry yang lepas? Dah berkurun dan dah tamat pun untuk menang reward jawapan yang betul hihiii. Okey! Masa untuk teka jawapan sudah tamat. Marilah aku tunjukkan kat mana tempat ni.

Okey! Masa untuk teka jawapan sudah tamat. Marilah aku tunjukkan kat mana tempat ni.


Masuk rumah orang beri salam. Masuk tempat orang kena bayar okey. Nak aku share harga tiket.


SubhanAllah, indah ciptaan-Mu ya Illahi. bersyukur, diberikan kesempatan untuk melihat semua ini. Aminnn...

We're falling in love with Pandawa Island 

Terletak di Desa Kutuh, Pantai Pandawa terkenal dengan keindahan pasir putihnya. Pantai ini, pada mulanya tertutup dengan batu kapur, dan kini telah dibuka dan dihiasi dengan patung Pandawa yang menghadap ke laut, dibahagian dinding batu kapur tersebut.

Berkesempatan untuk turun kebawah dan mencecah air laut. Untung waktu ni, takde siapa yang jaga kawasan, dan kesempatan ini aku dan adik-adik turun kebawah dan menikmati waktu-waktu bahagia disini.

Puan Boss, tak mahu pulang boleh ka????

Memang, sampai sini tak tahu nak cerita apa, nak luahkan perasaan yang teruja. Memang tiada kata nak kata dah bertapa indahnya disini. Haishhh layan la gambo iolls ni uolls.... Daripada air tengah surut dan secepatnya air pasang dan terjadilah kejadian jerit menjerit antara kami. Hahahaa sungguh, air sampai buku kali dengan sepantasnya naik sampai ke lutut bila ombak menyerang. Tak percaya???



Nah!!!! Menyingsing seluar sampai lutut memasing. Aku??? Redha ajelah basah seluar jeans tu. Pun begitu, semua orang tau kehebatan air laut. Jangan sangka air yang tenang takde buaya. Jangan pulak sangka, air yang tenang ni tak boleh menderu hebat. Hati-hati bila dengan air. Advice aje.

Uissssh sapa tu??? 

Yes yes, masa kami habis dengan keadaan yang begini, atau lebih kepada duduk dalam kereta layan mata pehtu terus segar bila sampai destinasi. Yupyup, korang kena rancang perjalanan korang supaya tak habis waktu, weolls macam entry sebelum dan sebelum dan sebelum ni acap kali mention yang kami tidak plan itinerary, most off the place yang kami jalan bertemakan redah.

Kasi la chance sebelum balik. Tapiiiiiii ini tok disewa oke... Hihii

Okey! Kami belum lunch! Dan waktu hampir jam 5.00petang. Jom keluar dari kawasan ini, kalau tidak..... Memang tak mahu balik. Asyik layan gambar Uhuuu. Korang yang plan nak ke Bali, mesti singgah sini tau! Sungguh takkan menyesal dan nak datang sini lagi dan lagi dan lagi.

Restaurant Puti Intan

Semalam restoran lain, kali ini restoran lain tak kan nk repeat yang samakan. Jangan risau, tempat makan yang aku pergi ni halal, sebab yang bawa kami pun Muslim. Jadi soal tempat makan Insya Allah tak kan terjadi yang tidak tidak. Tidak dinafikan juga setiap perjalanan yang rata-ratanya jalan kampung, akan ada terpampang perbagai makanan tidak halal 'bergolek' macam kambing golek. Abaikan ajelah, masuk negara orang kena pandai bawa diri. Open minded sikit kata orang. Kadang ada yang nampak halal tapi tidak halal, bertanyalah pada tuan kedai. Yang lain tawakkal.

Tunggu apa lagi SERAAAAAAAAAAAAANG

Nextttttttt


Tak sabaaaaar. Walaupun bateri badan ni dah mula low, tetap ku tahan jua. Rugi kalau layan badan! Antara rumah ibadat yang popular yang dijadikan tempat istimewa untuk kunjungan pelancong. Masuk tempat ibadat orang kena pakai sopan. Jadi, sesampai saja dikawasan ini, abang supir sudah terlebih dahulu berlari dan mendapatkan kali/tali untuk dililitkan dipinggang. Hati-hati kawasan ini memang banyak monyet. Jangan la korang lari bila terserempak dengan mereka. Pun begitu, jangan la berangan nak pegang apa-apa ditangan contoh macam beg shopping ke, makanan ke memang kau minta perhatian dari monyet-monyet ni. Yang penting kau jangan takut. Bila kau takut, monyet ni tau dan terkam kau. Reminder aje.

Family photo! Gambo keluarga itu penting.

Berharap agar dapat melihat sunset. Tetapi, nasib tak menyebelahi kami. Hujan rahmat tiba-tiba setelah lama tak hujan. Tak apalah. Itu maknanya aku kena datang balik, bersama yang tersayang. Eh. Lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Kasi tepek gambo sendiri. Yeah!

Eh ada apa kat belakang tu???? Jumpa next entry!

Dah sampai kat Wisata Uluwatu ni, kalau tak layan Kecak & fire Dance tak sah la kan....

Setiap sorang dapat satu, cerita mengenai tarian tersebut

Sebelum memulakan persembahan. bacaan mantera dimulakan. Sepanjang mantara, masih ramai yang datang menyaksikan persembahan. Konon-konon la aku dok tang hujung sekali, sebab ada kerusi sekali nah depan aku lari ramai yang duduk. Hahhahaa


Tari Kecak menggambarkan kisah Ramayana saat barisan kera membantu Rama melawan Rahwana. Namun demikian, Kecak berasal dari ritual sanghyang, yaitu tradisi tarian yang penarinya akan berada pada kondisi tidak sadar, melakukan komunikasi dengan Tuhan atau roh para leluhur dan kemudian menyampaikan harapan-harapannya kepada masyarakat.

info: http://varilysm18selamanya.blogspot.my/2015/01/asal-mula-tari-kecak.html

Selesai disini, marilah kita pulang....

Ehhhhh tak laaaa mari layan live band ok!





Muka penat jom balikkkkkkk

Bye!

XOXO

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails