♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Thursday, June 11, 2015

CAFE REVIEW: The Owls Cafe, Bukit Jalil

Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Okey! Terus terang dari lubuk hati yang paling dalam ni, this is the most favourite cafe yang aku akan back to back datang tanpa jemu. Dan, secara umumnya aku dah pun mencuba semua menu yang ada. Heheeeeee, let's check it out apa yang best kat The Olws Cafe, Bukit Jalil.


Tempat: The Owls Cafe
Alamat: 12-1, First Floor, Block 5, Jalil Link, Jalan Jalil Jaya 6, Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
Telefone; +603-95439828 
Waktu operasi: 10.00 pagi - 7.00 malam 

Satu-satunya cafe yang menyediakan waffles. Dan sebab utama aku back to back datang ke sini pun sebab waffles!!! Oh yes, aku memang pengemar waffle. Tak kesah, walau waffle gardenia yang Rm2.00 tu pun aku suka. Asalkan namanya waffle memang mengaummmmmm dalam mulut ni. Is heaven baby! Selain dari waffles, ada juga kek dan brownies.

Hey! The barista pun super duper friendly! Rasa macam dah kenal laaaamaaa je. Most all the time, bila walk in tu kena beratur. Jangan sedih pulak...

Main menu dan sepanjang masa operasi...

 Waffles Classic - Nama pun dah classic, jadi rasanya pun basic waffles. Dihidangkan bersama butter dan syrup.

Waffles Rebecca - Dihidangkan bersama blueberries, strawberries and banana beserta satu scoop homemade ice-cream with flakes almond (wah, bahasa dan english bergabung). Kalau suka dengan kelapa, boleh request tabur satu kali di atas ice-cream. Bukan kelapa parut basah ehhh, kelapa parut yang dah dikeringkan.

Waffles David - Dihidangkan bersama banana dan one scoop homemade ice-cream. Juga ditaburi dengan kelapa parut. Aummmm. 

Menu breakfast/brunch sampai pukul 3.00petang sahaja... 

 Sandwich Mushroom, dihidangkan bersama kentang dan salad segar. Bergabung bersama Latte!  

Sandwich Tuna , serve with fries and fresh salad. Auuuum Collaborations with Rose Latte

Most Favourite! Latte and Rose Latte. Mr and Mrs Hahahha!

Terliur???? Boleh walk in anytime. Jangan datang hari Isnin, nanti menyesal, datang-datang cafe tutup. Hihiiii

Bye!

XOXO

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails