♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Wednesday, June 10, 2015

BAMZ: ... FULL OF SURPRISES

Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Sambungan entry yang lepas... BAMZ: A BENEFITS PACKAGE...

Kalau nak dicerita dalam satu entry dari satu babak ke babak seterusnya mau berjela-jela kau nak membacanya. Jadi, aku bahagikan setiap babak ke babak ke satu entry ke entry dalam post yang berbeza-beza...

28 May 2015, hari yang dinanti pun tiba....

Dihari kejadian awal-awal pagi aku dah siap-siap bawa luggage dan segala yang penting untuk dibawa. Memandangkan flight kami pukul 8.30malam, jadi kami yang memang workaholic ni masih lagi bekerja. Tapi half day ajelah. Selesai kerja-kerja yang penting dan tak tertangguh, maka kami pun "tutup kedai" jam 2.00petang dan bersiap sedia....

Waktu ni la, mana yang belum bawa luggage, balik rumah ambil luggage. Mana yang nak topup lagi duit belanja disana, keluar ke money changer. Mana yang tak pernah berpisah dengan anak dan suami, waktu ni la nak manja-manja dengan suami dan anak. Dan aku? Kita selfie hahahahhaa

Aku yang dah ready, sempat makan yogurt je. Lapaaaar la pulakkkk

Jam 5.00petang, semua dah berkumpul balik kat klinik. Pickup point kat sini. So, tak payah sengsorang drive ke KLIA, kami dah booking taxi awal-awal untuk bawa kitorang ke KLIA. Mudah? Mudah sangat! Terima kasih Tara girl (nama yang biasa Puan Boss panggil, erk.... mungkin itu nama dia kalau tak salahlah) kerana sudi, standby for us. Walaupun kami sedikit lambat nak zaaaaaaaaas. Yela, klinik belum pernah tutup dalam tempoh yang agak lama, maka kena check semua plug dan segala macam instrument yang ada. Alaaaa procedure bisasa kalau kita nak bercuti dan tinggalkan rumah beberapa hari, Ye kaaaan???!

Perjalanan ke KLIA yang penuh dengan berangan hiks....

Kali pertama kami holiday bersama... Ini keluarga kecil kami, Bamz Healthcare...

Taraaaaaaaaaaa! And here we are. Pukul 6.30petang kurang lebih kami dah selamat sampai di KLIA. Kita wefie duluuuuu. Thanks Tara for capturing our picture... Okey, semua luggage kita hand carry up to the plane. Hikssss

Welcome to NANDOS weeeeeeeeeeeee

Disebabkan masih punya masa, dan kami dah pun check in online awal-awal lagi, marilah. kita food in perut memasing terlebih dahulu. Lapar ke tidak..... Hey! Aku lapar!!! Dan kita makaaaan dulu! 30minint kemudiaaaan.... Burp! Alhamdulillah kenyang kan. Sesuai sangat kalau dah kenyang tu, pehtu kita berjalan-jalan ke KLIA yang agak besaaaaaar dan jaaaaaauh ke dalam heeeeh. Makanan yang ada dalam perut pun cepat je digest. Pufffff

Muka bahagia memasing, sedih pun ada kot dalam hati kan kaaan

Okey, mesti ada yang tertanya-tanya, adik-adik aku tu mengandung ke?? Iye, jawapannya mereka mengandung anak yang kedua. Eh boleh naik kapal terbang?? Jawapannya boleh, asal ada buat check up, ada surat dari doctor yang mengesahkan, mereka layak/fit untuk naik kapal terbang dan kandungan mereka tiada masalah/komplikasi . Selain itu, bila kena check nanti di bahagian pelepasan, kena isi borang consent form dari pihak penerbangan, yang menyatakan segala risiko ditangan penumpang. Pun begitu, itu adalah procedure biasa. Semuanya okey, akan okey. Untung diorang ada Doctor peribadi dan Nurse peribadi escort untuk holiday. Hahaha! Hey, u both baby in both tummy, U're sssoooooooooooo LUCKY!!!! Do remember US!

Bismillah.... Bertolak kurang lebih 8.30petang. Perjalanan ke destinasi mengambil masa dalam 3jam. Moga segalanya selamat. Aku berdebar-debar juga sebenarnya. Yela, macam-macam situasi yang telah menimpa Malaysia, dari satu kapal terbang ke satu kapal terbang. Mengharapkan, yang baik-baik aje. Dan, aku tawakkal...

Dalam kapal terbang, berangan berkhayal dan tertidur. Hiks.....

QZ 555 KUL - DPS

Alhamdulillah selamat sampai ke destinasi. Syukur. Disebabkan ada kekeliruan untuk pickup dari airport ke resort yang kami booking, maka tiada supir yang mengambil kami. Walaupun, sewaktu kami booking resort, service pickup dari airport disediakan, tak nak pening-pening kepala, kita sapu je supir yang ada. Tawakkal aje.

Alhamdulillah, selamat sampai... Bakung Sari Resort & Spa pilihan kami...

Bilik saya dan Puan Boss 

Okey! Masa untuk tidurrrrrr. Esok kita mula jelajah kawasan! Hiks

Selamat malam BALI...

XOXO

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails