♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Wednesday, July 4, 2012

Selamat Pengantin Baru.. Kepakkepungkepakkepung

Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Lambat sikit dok gebang kat belog, menantikan result hasil kerja adik I. Yezaaa SOULMATE PHOTOGRAPHY dilantik sebagai photographer yang terpilih. Hikhik. 

30 June 2012, berlangsungnya majlis sambut menantu abang kepada keluarga angkat I. Sebelum ni majlis bersanding pihak perempuan telah pun berlangsung di Perak. Sini ada ceritanya, klik aje Along Wedding. La ni, majlis bertandang la pulak, sebelah lelaki. Masih ingat tak u olls dengan entry Inai dijari Cik Adik. I berinai untuk keluarga ni la. Bukan berinai sebab I yang naik pelamin tau. No no noooo belum lagi. Seru belum sampai gitu. Tengok la 2, 3tahun lagi ke. Mana kita tahu kan. Ketentuan-Nya. Doa2kan la yang terbaik yerp. InsyaAllah.

What to say about this 'kenduri'? 

Kemeriahan yang lain daripada yang lain. Kalau 2tahun lepas, abang I kawin juga klik sini kalau nak tahu, Kawen Kawen Kawen, menggunakan khidmat catering. Tahun ni, sedara sepapat semua setuju nak buat sendiri. Yakni gotong royong masak atau orang jawa panggil rewang. Rewang oooh rewang. Rewang dari segi pelamin, door gift, sampai la ke lauk pauk. Pergh syok!! Seronok eh rewang2 ni. I tak pernah join pun rewang2 ni. Walaupun sedara sendiri ramai yang dah selamat bersanding. Dah beranak pinak pun. Tak berkesempatan nak merewang bersama. Biasanya datang makan, sebab kebayakannya suruh datang makan. Betul tak sedara mara. Hehehe.
...
...
...
...
...

Okey jom layan gambar. Malam berinai bertemakan warna biru. Mesti ada yang pelikkan. Belah lelaki ada malam berinai. Jawapannya, ADA. Kenapa ada malam berinai? Sebab inai pengantin tinggal separuh kuku. Jadi harusla penuhkan balik, dan secara tak langsung ada la majlis berinai. Okey. Puas hati tak dengan jawapan? Puas?? Okey terima kasih. HAHA.
Bila ada majlis berinai. Tepung menepung pun ada gak la kan. Jadi Cik Adik mengambil kesempatan nak menepung2 jugak la. Ngeee

Keesokan harinya, 01 July 2012 majlis bersanding pulak. Bertemakan kuning susu. Waktu kemuncak, I tak dapat nak fokus apa yang jadi kat pelamin. Dok 'terbang' sana sini, menyiapkan meja untuk makan beradab.
Eh pengapit, kenapa dua2 pandang tepi? Camera dihadapankan. Ada jodoh kot. Mungkin jodoh yang kedua ni. LOL. 

Nantikan cerita seterusnya.

Okey bye!

Monolog: Jangan Cik Adik lah sayang... Rindukan bulan... 

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails