♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Thursday, November 15, 2012

Movie: Istanbul Aku Datang

Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

15/11/2012 - MUTIARA DAMANSARA


Melihat trailer ini, I sangat la teruja untuk menontonnya. I love comedy. I love to laugh. I love it!!! Tak sabar tak sabar tak sabar. Hehehe.

Berkat dari kesabaran, bila dah diajak keluar berjalan, maka I pun okey aje la. I ni kan jenis yang okey okey aje. Ngeee.
Istanbul Aku Datang mengisahkan perjalanan seorang gadis yang penuh kesungguhan dan percaya akan takdir cintanya, Dian lakonan Lisa Surihani yang sanggup terbang ke Istanbul untuk berada dekat kepada kekasih hatinya, Farouk lakonan Tomok yang juga pelajar jurusan kedoktoran di universiti di sana.Dalam diam, niat Dian yang juga seorang penulis blog mengimpikan sebuah kebahagiaan dan keputusan yang akan mengundang seribu senyuman kepadanya, kononnya Farouk akan nampak kesungguhannya dan mengambil keputusan untuk berkahwin dengannya.Namun bagai kata pujangga dan pemahaman realistik yang kita tidak mampu mengubah takdir atau meneka apa yang sudah disuratkan kepada kita, segala impian dan objektif Dian itu semuanya tidak mengikut apa yang difikirkan.Dian bagai merentasi sebuah pengalaman berbeza yang akhirnya menemukannya pula dengan seorang lagi lelaki juga pelukis, Harris lakonan Beto.Pertemuan mereka yang awalnya memberikan ketegangan dan konflik bagaimanapun akhirnya memberikan satu keserasian. Dian tidak sedar yang kini dirinya berdepan kemelut kekasihnya, Farouk yang cemburu dan Harris yang mula mencerminkan sebuah kebahagiaan.Dian keliru namun semua yang berlaku hanya mematangkannya dan memberikannya ruang untuk membuat keputusan terbaik untuk dirinya sendiri.
Melihat kelincahan Dian, lagi-lagi bila dia berlari dengan heels setinggi itu, buat I rasa nak pakai heels balik. Amboi la. Senangnya berlari pakai heels. Berapa kali director suruh cut untuk dapat short yang terbaik? Ngeee.

Layankan lagu ini. 


Pun begitu, I bagi tepukan gemuruh selepas show habis. Tepukan dalam hati, nanti orang-orang kata I buang tebiat. Ngeeee.

Bye!!!

Monolong: Aku dataaaang kepadamuuuuu

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails