♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Friday, September 21, 2012

Kau yang terindah - habis sudah

Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Sinopsis Kau Yang Terindah- Kau Yang Terindah mengisahkan tentang Firman (Hafil Andrio Putra) yang berhijrah ke Malaysia untuk bekerja. Firman merupakan anak pembantu rumah Alisya (Neelofa). Firman juga bekerja menjadi pembantu bersama ibunya di rumah Alisya. Hari demi hari, Alisya telah jatuh cinta dengan Firman tetapi Firman menolaknya pada awalnya. Tetapi, lama kelamaan Firman juga akhirnya jatuh cinta kepada Alisya. Kerana perbezaan darjat, keluarga Alisya tidak bersetuju dengan percintaan Alisya dan Firman. Keluarga Alisya telah menjodohkan Alisya dengan Kapten Syamiel (Nazim Othman). Kapten Syamiel amat mencintai Alisya. Akhirnya, Firman akur dan berhijrah ke Mekah.


Jiwa melayu sangat, jadi suka la tengok cerita-cerita melayu. Walaupun waktu tayangan selalu clash dengan waktu kerja, berkat idea bijak TV3 yang menyediakan tonon.com buat I tak terlepas tengok kapten handsome. Oh Syamiel... Gediksnyaaaa.

Mula-mula tengok cerita ni, sangat la boring. Dengan datangnya pelakon-pelakon baru, buat I rasa pembukaan cerita sangat slow. Tapi, kita tak leh nak judge cerita itu tak best sebelum mengikuti episod-episod seterusnya. Omputih kata "don't judge a book by its cover". Tereeenggg tereeengggg <--- berangan main gitar.


Episod ke 27-28 buat I jadi sedih pilu. Jiwa melayu sejati sentiasa emo. Oh damn. Berjaya juga air mata jantan ini jatuh. Haih kurang macho rasanya bila tengok cerita ni berbekalkan tisu. 

Akhirnya, Alisya akur dengan keadaan, redha dengan jodoh yang ditentukan keluarga. Keluarga Hafiz, menerima Munirah dengan hati terbuka, walau pada mulanya tidak direstui. 

Nak tau cerita ni macam mana, login je tonton.com.my. Jangan lupa register dulu kalau belum register. 

Sobsob.

Bye!

Monolog: Nak lunch apa?

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails