♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Friday, June 29, 2012

GPS vs Human ツ

Assalamualaikum, Salam Sejahtera.


Haish orang lain yang bersanding, I pulak yang sibuk.

Bangun awal pagi nak mengejar waktu. Pagi² dah memandu. Zassss ke Desa Pandan. Dengan bantuan Incik Gogopal (gps kesayangan), harapannya tak sesat nak ke Esso Desa Pandan. Kudaku lari gagah beraniiii ♪♬♩. I tak pergi sorang², ditemani seorang kawan.

Gps kata kanan, kawan I kata kiri. Okey fine, tak ikut gps, ikut kata kawan I yang mati² dok kata...

"Esso kat sebelah sini" (arah kiri)

Teruskan perjalanan, dan nampak pun Esso sebelah kanan. Walaupun gps dah suruh buat pusingan U beberapa kali, dek percaya dan mengelak bergaduh ditengah² panas. Dengan penuh yakin, menunggu kat Esso yang ado. Sekali lagi diulangi, pandu arah ini di guide oleh kawan I. Tq

30minit berlalu, wajah orang yang menghantar barang tak muncul². Sampai la dapat sms..

"Kat mana yerr isteri saya tunggu kat esso tak nampak pun"

Damn!! I dah separuh menyirap. Terus minta kawan I ni pergi tanya kat kaunter Esso apa nama kawasan yang I dok bertapa selama 30minit yang lalu.

Awallla dongdanggg dondanggg la saaayaaaang♬♪! Bila kawan I cakap..

"Ini Esso Taman Maluri"

Terus set gps. Pemanduan zasss. Duduk sebelah diam² dan jangan bersuara.

Lantak kau la nak sentap kat sebelah. Aku tengah panas. Dalam keadaan panas hati, I tetap memandu dengan hati². Kali ni, pemanduan di guide oleh gps dan diri sendiri. Sudah² harap orang. Dengan harapan tak salah tempat. Huh

Nampak je Esso, bertentangan Mamak Bistro dengan yakin ini la tempatnya. Terus sms dan minta maaf. Menunggu sekitar 10minit. Barang dah dapat terus zasssss pulang. Kerja weyh kerjaaa.

Barang apa?! Seperti gambarajah diatas. Kalau nak order boleh la ke Facebook Apam Polkedot.

Monolog: Terlalu yakin pun tak kemana. Huh!! Maaf diterima lain kali dengar pulak kata kiteee!

Okey bye!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails