♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Thursday, January 1, 2015

2015: Hello There!!!

Assalamualaikum... Salam Sejahtera.

Dah lama giler tak hapdet! Aku giler kerja daaaa!!! Yang aku tau pagi celik mata pergi kerja, dah penat berkerja balik rumah rehat2, dalam masa yang sama cari idea. Idea itu idea ini. Macam-macamlah. Sampai takde masa nak nak hapdet cerita sendiri. Heh! Cerita yang boring buat hape nak hapdat sangat ye kan. *fliphijab

Selamat tahun baru 2015 (masih tak terlewat yekan). Ditahun yang baru aku harapkan... Dalam soal...

1# Keluarga: Masih membujang dan seperti biasa, sebolehnya tumpuan dan keutamaan diberikan buat Ayah dan Mama juga adik-adik. Bila punya peluang, aku akan cuba bersama mereka, walau sebenarnya aku tidak perlu untuk tempah tiket untuk terbang pulang. Tidak pulak aku perlu berasak-asak dihentian bas untuk berjumpa mereka. Hanya perlu pulas stereng kereta dan tak sampai 15minit dah sampai dirumah keluarga. Hihiii dan itulah, walaupun dekat ada masanya susah nak jumpa pun. Adik-adik dah besar dah tau hala tuju. Ayah Mama pulak rajin ke kelas Agama. Alhamdulillah, ada rezeki tetap akan laungkan masa. Kata kunci disini "Family".

2#  Kerja: Urusan kerja aku moga-moga berjalan dengan lancar. Untuk jadi yang lebih productive dan lebih tersusun dalam segala hal. Lebih focus, dan selesaikan kerja dalam waktu yang singkat. Planning kerja yang aku harap dapat memudahkan semua kerja. Yang sebenarnya bab kerja ni memang tak pernah berubah. Cuma kasi lebih ingat dan lebih peka. Kata kunci disini "Focus".

3# Kewangan: Punca pendapatan aku mendapat redha darinya. Menyimpan selagi boleh. Gunakan untuk yang perlu. Hidup dalam kehidupan yang simple (selagi boleh simple) dan enjoy bila ada peluang untuk enjoy. Kata kunci disini "Balance".

4# Kecintaan: C-Cinta I-Itu N-Nikmat T-Tetapi A-Awas. Kata kunci disini "Searching"

Cukup tak???! Hidup ni tak pernah cukup. Tak pernah puas. Cuma, selagi boleh aku cuba lakukan yang terbaik.

Cerita aku cukup sampai sini untuk pembukaan tahun 2015. Akan aku cerita lagi dan lagi dan lagi dan lagi. Sampai kau orang jemu. Hiks.

Bye bye

XOXO

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails