♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Wednesday, December 5, 2012

SDF di LEGOLAND

Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Sambungan cerita hujung tahun I dan SDF. Pada yang belum tahu, tak tahu kemana I dan buddies pergi, boleh klik kat sini, SDF year end 2012 HOLIDAY!!!Dengan harga tiket Rm 96. Untung beli awal-awal. Kalau tak berebut kat kaunter tiket nanti.

Mana nak start eh. I start dari awal perjalanan weolls kesini. Perjalanan dimulakan seawal 4.00pagi hari Sabtu, dengan dua kenderaan berasingan kawasan. Bertemu dan konvoi sekali dari RnR Seremban dan seterusnya.

Kenapa 4.00pagi bertolak? Awalnya? Sure uolls akan tertanya-tanya kan? Tak tanya pun I akan teruskan penulisan jugak. Weolls memang suka travelling. Bila dah travel, setiap perhentian yang ada sure weolls berhenti. Berhenti untuk merenggangkan badan, buang segala apa yang patut. Duduk lama dalam kereta pun tak berapa nak selesakan. Lain la kalau dalam kereta boleh baring-baring lalalaaaa. Lagipun weolls target nak sampai ke destinasi seawal 10.00pagi. Target kena la ada kan.

Nah! Seperti yang terancang sampai juga ke destinasi dalam lingkungan 10.30pagi. Biasa la kawasan baru, GPS pun tak berapa nak betul bawa jalan. Tersesat-sesat, terpusing-pusing, itu dah menjadi makanan GPS. Bawa jalan lama pun okey. Janji sampai. Percaya tak percaya la hari Sabtu pun sana sini jalan Johor ni sesak. Kalah KL, tak semua tempat kot yang jem. Erk betul ke? :p


HERE WE ARE!!! Nak bergambar hanya weolls aje kat pintu gerbang ni memang tak dapat la kan. Waktu perdana lagi-lagi musim cuti sekolah. Memang weolls akan berebut dengan mereka-mereka. Ingarkan weolls la yang terawal. Tapi, masih ada yang awal dari weolls. Diorang bangun tidur pukul berapa ni. Hehehe


Firstly cari map. Kemudian, discuss mana kawasan mana nak terjah. Masing-masing decide nak naik ProjectX. Terpaksa menunggu lebih kurang 60minit untuk sampai ke turn weolls. School holidaykan, tak dapat nak elak la. Boleh muat untuk 4orang, buat I tamak, nak naik berdua aje. Me and Bby. Satu lagi gerabak, naik tiga orang. Lagi dua orang tak naik. Gayat kata mereka. Hehehe.


AWESOME!!! Sampai tergeliat urat belikat I ni ha. Actually, I dah lama tak naik benda-benda ni. Seingat I, kali terakhir I naik sewaktu umur I 12tahun. Now umur sudah berganda-ganda. Makanya sedikit berani, takut dan cuak tu ada. Berani-berani macho je. :p

Kemudian, mahu naik Dragon's Apprentice. Duration yang ini, 30minit, sebab gedabaknya boleh penuhkan dalam 12orang. Kalau tak salah pengiraan la. Yang ini kesemua SDF dipaksa naik. 


BEST!!! Ketinggian roller coasternya tak berapa nak tinggi la. Lebih sesuai untuk kanak-kanak sebenarnya. Tapi, dek kerana antara weolls ada yang gayat, jadinya consider la naik yang ini. Nanti pitam, pengsan anak orang susah pulak I nak buat CPR. Hahaha

Kemudian, weolls nak pergi terjah Lego Studio. Tetapi barisan yang mengular panjangnya membantukan terjahan weolls. Terus decide terjah Lego City Stage. 




TERUJA melihat susunan lego yang ada. Terfikir sejenak, berapa lama masa diambil untuk menyiapkan semua ini. 5tahun? Mungkin kan. 

Penat sudah. Mari pulang berehat-rehat sementara menunggu waktu malam. Nak tengok bola Malaysia lawan Indonesia. kamon Harimau Malaya.

Ada sambungan. Sila tunggu :p

Bye!!!

Monolog: Weolls akan datang balik.

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails