♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Monday, October 22, 2012

NuffnangX? Apa tu???

Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Ini untuk pencinta belog aje oke.


Satu lagi cara mudah untuk melihat belog kusam ini untuk semua my lovely followers. Ada takde, mesti ada. Kalau takde, jumlah RM yang terkumpul takkan naik ye dok. Sekali-sekala jengah duit tabung naik aje RM itu. Ehem, rezeki tersembunyi. Mekasih ye pembaca. ;).

Siapa yang dah daftarkan diri kat Nuffnang, mesti tau akan kehadiran NuffnangX ni. Buat blog, tapi belum daftar? Daftar la uolls. Dengan mendaftar, banyak benefit yang tersembunyi tanpa uolls sedar. Tau2 ada income masuk. Rezeki, siapa taukan?.

Berbalik pada tujuan I berceloteh pagi Isnin ni. NuffnangX? Apa tu???

NuffnangX adalah satu aplikasi baru, dimana uolls boleh buka belog kegemaran tanpa memberatkan belog yang uolls nak baca melalui telipon bimbit  uolls. Sama macam uolls download twitter or FB la. Uolls follow, uolls leh tau update. Tak follow, kena la follow baru leh tau update. Bezanya, NuffnangX ni, untuk pencinta belog. Yang best, I boleh reply semua komen dengan mudahnya menerusi telipon. Tak payah nak tunggu duduk depan laptop and reply. Cuma download je aplikasi ni kat telipon bimbit uolls. Free untuk Android dan Apple. Yang lelain kena bayor kot. Ok? Faham? Penjelasan yang simplekan?

Dengan kata lain, tak claim, takleh la nak promote belog uolls tu. Claim dulu.

Macam mana nak claim?


Ada account Nuffnang? Login la macam biasa. Ala macam mana uolls mak check RM yang terkumpul. Login oke.Dah login? Scroll la kat bawah tu. Ada nampak NuffnangX. Klik la kat situ.



Dah buka? Klik la Claim your blog.


Dah klik, klik pulak 'Claim your blog now'


Dah klik, uolls letak la nama blog korang.


Kemudian, tekan la claim.


Ikut aje apa yang dia kata, kemudian akan kuar satu kod.


Copy kod, dan tepek la kat mana-mana blog uolls.

Kemudiannya, buka Dashboard--->Layout--->Add Gadget--->HTML/JavaScript---> Tepek la kod tadi.

Siap! Jangan lupa save. Dah daftar, jangan lupa cari belog I. U follow I, I follow U.

Muah!

Monolog: 8days to go!

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails