♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Wednesday, February 22, 2012

Triple X Story :: Diperhati!!!

السلام عليکم

Chak!

Kesinambungan kisah ini dan kisah ini. Picit kalau mahu tau kisah apa.

Ini adalah kejadian yang berlaku, sewaktu group pertama, kedua dan ketiga nak menyiapkan makanan. Tanpa sedar, the group telah dicop sebagai vandalism. Kenapa?

Dibahagian Pantai Port Dickson, bukan semua tempat dibolehkan untuk aktiviti bakar membakar. Tu pun I baru tahu setelah, I and the group dilayangkan surat ini.


Untuk pertama kalinya I datang Port Dickson, I dapat surat ini. Sedih, memang sedih. Keseronokan yang diharapkan terus jadi kekesalan yang tidak dapat dihuraikan. Walaupun tanpa sedar, terlepas pandang, dan dengan kata lain, tidak tahu. Tidak ada kemaafan yang diharapkan melainkan, kedua2 pegawai MPPD memberi sekeping surat ini. Perhatikan amount yang patut dibayar. Hmmm kenapa?


Kerana aktiviti diatas, I and the gang telah disaman oleh MPPD. Sesungguhnya, I and the gang tidak tahu bahawasanya, kawasan perkhemahan we olls tu tidak boleh melakukan sebarang aktiviti pembakaran. Seperti yang we olls kena, we olls meletakkan arang dan membuat pembakaran diatas pasir pantai. ITU TIDAK BOLEH. Mahu berdalih bagai, tidak ada kemaafan kerana we olls diperhati. Bukan tiada tempat pembakar, tapi, tempat pembakar ada bersama I, group yang keempat. Ada sedikit rasa ralat, dimana sepatutnya tempat pembakar itu dibawa bersama group kedua. Benda nak jadi, jadikan pengajaran sahaja. 


Iye, diperhati tanpa sedar okey. Jadi, segala aktiviti yang berlaku, terang2 la Pegawai MPPD boleh nampak dan tahu. Ouch! Malukan. Kalau nak diikutkan, ada satu lagi saman nak dikeluarkan oleh dua Pegawai MPPD yang melakukan rondaan jam 3pagi. Mengapa?



We olls sekali lagi dilabelkan sebagai vandalism. Kerana menggunakan batu2 pejalan kaki sebagai pelapik bekas pembakar we olls. Ouch! Kenapa Pegawai MPPD nak cari pasal dengan we olls ni. Hari sebelumnya kan dah kena, takkan nak kena lagi. Berkat dari kelantangan dan keberanian "Penyelia Terjun" we olls, kata sepakat sudah diambil, dengan sepantas kilatnya we olls menyusun batu2 yang dikatakan. Walau hakikatnya, batu2 itu  terdahulunya berada ditempat lain. Atas dasar malas nak banyak bunyi, we olls susun la. Terima kasih atas kerjasama. Kalau tidak, we olls kena bayar RM500. Double dari sebelumnya.

Apapun pada yang nak berkhemah dan berkelah. Berhati2 la.

Bye

1 comment:

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails