♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Tuesday, April 15, 2014

FOTD: Dine with JUMBO Restaurant & Catering Sdn. Bhd

Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Holla there. Amacam sihat semuanya? Alhamdulillah, sihat sentiasa hendaknya ye. Aku? Aku setakat ni, syukur masih berpeluang untuk menikmati keindahan alam dan menghirup udara yang nyaman walau berjerebu, masih mampu untuk meneruskan cabaran-cabaran dan duri dalam perjalanan kehidupan yang telah ditetapkn olehnya. Alhamdulillah.

Siapa rindu tulisan aku? Olo olo kau orang ni buat aku segan je tau. Maaf la, sibuk sikit kebelakangan ni. Sempat juga aku singgah ke belog kusam aku ni, tapi hanya mampu buat draft. Ada idea aku tepek, pehtu aku da kerja, aku save dan tingalkan. Terus terlupa nak sambung cerita sampai la ada yang ingatkan. Aaaahhh so sweet la silent reader, dok reminder aku tok menulis. Tulisan haprak ni yang ditunggu-tunggu. Tengkiu lah. Lap yu depdep.

Baru-baru ni, aku dijemput oleh BrandThis untuk datang ke food review and tester (aku tak tahu macam mana nak terjemahkan dalam bahasa melayu, jadi aku tulis dalam bahasa manglish [melayu+english]). Aku diberi peluang untuk menulis tentang event ini disini belog kusam aku ni, dan aku ditemani adik aku Ezzy dari f8Phography sebagai photographer untuk event ini. Terima kasih diatas kepercayaan yang tak pernah aku terfikir pun untuk buat. Aku menulis belog hanya untuk suka-suka. Tapi bila dapat peluang untuk buat review, aku pun cuba-cuba ajelah. Mohon klik link-link yang aku dah sediakan untuk mengenali lebih lanjut tentang mereka.

Lets talk about the event at JUMBO Restaurant & Catering Sdn. Bhd. Klik link jangan tak klik.

Mungkin ramai yang tak tahu, atau mungkin juga sudah tahu tentang kewujudan JUMBO Caterersyang terletak di Taman Bukit Kuchai, Jalan Puchong ini. Pada yang tidak tahu, JUMBO Caterers merupakan sebuah perkhidmatan katering yang menyediakan pelbagai jenis masakan dari India. Bagi mereka yang mahu kelainan dimajlis keramaian, JUMBO Caterers adalah pilihan yang tepat. Dimana JUMBO Caterers menggunakan pelbagai rempah asli dari India yang jarang terdapat di Malaysia yang dicurahkan kepada kurang lebih 300 menu yang sediakan.

Dengan ber-tagline kan "Great food, wonderful service, appealing presentation & service hospitality at JUMBO you matter" JUMBO Caterers telah terlibat dan selaras dengan F&B memulakan perkhidmatan catering sejak dari tahun 2005. Menyediakan makanan traditional India, JUMBO Caterers mula diterima ramai dan sudah bertapak hampir 3dekad, tidak menggira apa jua majlis keramaian. Untuk lebih memudahkan pelanggan membuat tempahan, pada setiap bulan minggu yang ketiga hari Rabu, JUMBO Caterers akan membuka peluang untuk pelanggan-pelanggan datang merasa makanan yang disediakan oleh mereka. Hanya dengan bayaran RM45.00 seorang, pelanggan yang datang mampu merasa pelbagai masakan, sekaligus membuat tempahan untuk majlis yang mahu diraikan. Secara ringkasnya, chef mereka datangnya dari Malaysia, North India, dan Bali Indonesia.


Sambil makan, sambil itu kita kerja...

Nampak pinggan aku tu? Nak tahu apa yang aku makan dan resultnya? Aku letakkan point-point sesimple mungkin tentang pendapat aku pasal menu diorang eh. Senang nak faham. Kan kan


Menu: Jeera Matha Rice (redwhite), Basmathi Briyani Rice (brownies), Chicken Rendang, Chicken Black Paper, Mutton Rendang, Fish Fillet in Lemon Sauce or Machurian, Mushroom and Capsicum Dry Fried, Ghobi Dry Fried.

Drink: Mango Juice


Komen: 
Jeera Matha Rice rasanya macam nasi minyak. Kalau orang melayu, dia akan pakai warna putih susu atau kuning sebagai pewarna, Jeera pula berwarna putih dan merah.
Basmathi Briyani Rice pulak, rasanya macam nasi herbal dan nasi ni berwarna coklat. Mungkin juga dikalangan yang masak nasi minyak ada letak herbs macam kayu manis, bunga lawang bagai kan, tapi basmathi ni, rasanya lain. Mungkin herbsnya special kot. Aku pun tak pasti herbs apa, jadi kau orang yang nak tau rasanya, boleh la try test dekat JUMBO Caterers.
Chicken/Mutton Rendang pula, memang tak jauh beza dengan rendang melayu. Cuma warnanya tidak la merah seperti cara melayu masak. 
Chicken Black Paper, yang suka hot-hot sesuai sangat. Memang super pedas.
Fish Fillet in Lemon Sause or nama lainnya Machurian yang memang menarik tekak aku bila makan. Pergh!!! Ulang alik meja tambah makan okey. Serious, mana yang biasa makan masakan India, mesti tahu rasanya macam mana. Ada masam manis, lemak semua adalah. Mesti cuba!!!
Capsicum Dry Fried, Ghobi Dry Fried pulak, dimasak dengan menggunakan tepung, bukan tepung gandum ye, special tepung katanya. Tapi aku lupa la tepung apa. Maaf ye ngeee.

Kenyang perut suka hati!!!! Disebabkan perut dah gembira kekenyangan, kita cuci mata makanan dulu oke.





Menu seterusnya... Jengjengjeng




Dessert: Ice Cream Goreng, Mix Fruits.

Dah kenyang, takkan la nak tambah kenyang lagi kan, kita cuci mulut dengan pencuci mulut yang manis-manis gitu. Bukan hanya ini sahaja, pelbagai jenis manisan ada.



Jangan risau, JUMBO Caterers memang halal dan disahkan oleh Majlis Agama Islam Selangor.


More info, klik aje dekat website JUMBO Caterers untuk mendapatkan update terkini.


Klik aje kat JUMBO Caterers dan nikmati lebih 300 menu yang disediakan. Rujuk menu disini okey Menu at JUMBO Caterers


Me and Chitra. Thank you so much. Food soooo yummy! No words to describe. My tummy so happy!


Terima kasih. Sila datang lagi. Hehhehe.

Bye!!!

Monolog: Feel good.

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails