♥ Aurora

My photo
Kuala Lumpur, Malaysia
"I'd rather treasure an enemy than to keep a friend who's passion is to put me down SECRETLY...." -------------------------------------------------------------- "You know a dream is like a river, ever changing as it flows. And a dreamer's just a vessel that must follow where it goes. Trying to learn from what's behind you and never knowing what's in store makes each day a constant battle just to stay between the shores. And I will sail my vessel 'til the river runs dry. Like a bird upon the wind, these waters are my sky. I'll never reach my destination if I never try, So I will sail my vessel 'til the river runs dry. Too many times we stand aside and let the water slip away. To what we put off 'til tomorrow has now become today. So don't you sit upon the shore and say you're satisfied. Choose to chance the rapids and dare to dance the tides"

Saturday, February 1, 2014

CNY 2014 - Year of the Horse

Assalamualaikum, Salam Sejahtera.

Let's sing the song!!!! Pi check kat youtube kalau tak tahu nyanyi. Hiks

Larilah…hai kudaku…Larilah…hai kudaku…
Larilah…hai kudaku…Larilah…ayuh lari…

Gerakkan keretaku
Kawanku tlah menunggu
Ayuh lari

Kudaku lari gagah berani
Ayuh lari…ayuh kudaku lari
Kudaku lari gagah berani
Ayuh lari…ayuh kudaku lari

Camkanlah duriku
Rasa hatiku

Larilah…hai kudaku…Larilah…ayuh lari…
Larilah…hai kudaku…Larilah…ayuh lari…

Gerakkan keretaku
Kawanku tlah menunggu
Ayuh lari

Kudaku lari gagah berani
Ayuh lari…ayuh kudaku lari
Kudaku lari gagah berani
Ayuh lari…ayuh kudaku lari

Camkanlah duriku
Rasa hatiku

(Lagu: Kudaku Lari Penyanyi: Sharifah Aini)

Sudah enjoy dengan lagu? Mari kita bercerita pulak.

Dah kenapa start-start penulisan ajak menyanyikan. Harus la ada kena mengenanya dengan cerita yang nak ditulis. Well, well well belum terlambat rasanya untuk aku ucapkan...

"Gong Xi Fa Cai!! Wish you luck in the Year of Horse"

Haaaa kan tahun baru cina dah lepas. Tahun ini pulak tahun kuda. Sebab itulah aku mulakan penulisan dengan menyanyi lagu kuda. Bijak tak bijak tak. Yes! Aku memang bijak. Bijak cikit. Ahaaaa syok sendiri aku ni.

Seperti tahun-tahun yang lepas, Klinik Bamz Healthcare tempat aku bekerja akan mengadakan acara ini. Kiranya dalam jadual tahunan tu antara yang wajib kena buat la. Kalau tak buat tak lengkap rasanya perjalanan aktiviti tahunan kami. Oh ya, jangan lupa klik "LIKE" dekat facebook Klinik Bamz Healthcare ye untuk mendapatkan info-info dan sebarang pertanyaan. Visit our clinic website too Klinik Bamz

Bamz Angel in RED!!! Mohon ada 'ong' tahun ini heheee. Bamz Angel kurang satu orang, sebab sorang lagi bercuti. Harapnya tahun hadapan lengkaplah kami berempat. Termasuk Puan Boss, kami berlima la yang menerajui Klinik Bamz Healthcare. Tanpa sokongan dari patient/customer kami, kami tidak akan kekal sehingga hari ini. Dengan ini jutaan terima kasih atas sokongan anda. Macamkan sedang ambil anugerah pulak aku ni hehheee.


Memang ada 'ong' kalau singa yang datang menari pun berwarna merah. Amboi la. Amin amin amin moga-moga dipermudahkan segala urusan ditahun kuda ini.



Dung dung cheng dung dung cheng dung dung cheng. Aku pun tergedik-gedik la ikut joget sama dengan singa ni.


Muka happy Puan Boss. Nah! Dia pun pakai merah. Serasi bersama kami ni. Insya Allah, dengan izinnya dan semangat bekerjasama antara kami, kami kekal sehingga sampai tiba waktunya. Mohon diteguhkan tali ikatan yang kuat ini. Amin.

Lagi 'ong' bila dapat angpau. Taucheeee.


Oke! Itu aje cerita singa menari ditahun baru 2014. Tunggu cerita yang seterusnya.

Bye!

Monolog: Menari la la la lalalaaaaa

No comments:

Post a Comment

Comment please ^_^

Related Posts with Thumbnails